Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 


"Boldogság, gyere haza, késő van, gyere haza" - énekelte híres dalában Cserháti Zsuzsa. A szöveg banális, valamire azonban figyelmeztet: a boldogságra szükségünk van.

 

Boldogság -- aranymadár

Van egy közmondás, amely így hangzik: mindenki a maga szerencséjének a kovácsa…

…mely azt is jelenti, hogy mindenki úgy boldogul, ahogy tud. Ez a közmondás, fogalmam sincs miért, de már fiatal korom óta belém ivódott.

Kamaszlányként még egyáltalán nem értettem, mit is akar jelenteni. Maga az élet is bonyolult és nehéz volt számomra. El sem tudtam képzelni, hogy miként is tudnám befolyásolni azt, hogy boldog legyek! Kiválaszthatom a tanáraimat? A kérdéseket a dolgozatban? Vagy befolyásolhatom, hogy nyerjek a lottón? Hiszen ezek jelentették volna a boldogságot számomra, nem?

Szerintem a fiatal, tapasztalatlan ember egyszerűen képtelen felfogni, mit jelent a boldogság. A boldogság béke. Boldogság, ha egészségesek vagyunk. Boldogságot jelent egy kisgyermek mosolya, egy szép nap, vagy hogy fekszem a fűben, és létezik millió más boldogság is. A boldogság az egyén képessége a boldogság elfogadására. Ezt pedig úgy tudja létrehozni saját maga számára, ha felnőtt emberként képes független életet élni.

Ha az egyén értékrendjében káosz uralkodik, nehezen okoz számára bármi is boldogságot. A nőkről például azt állítják a férfiak, hogy nem tudják, mit akarnak. Éppen ezért képesek a nők egyáltalán a boldogságra? Buta kérdés. Minden nő más és más: az egyiket az teszi boldoggá, ha férfi van mellette, a másikat a karrier, a harmadikat a család, a következőt egy pár új cipőt, más nőt a gyerekei… folytassam? Szerintem felesleges. Hiszen mindenkit más.

A legfontosabb, hogy képesek legyünk tudatosítani, mikor éljük át a boldogság pillanatait. A boldogság ugyanis pici hétköznapi boldogságokból tevődik össze.

Talán még annyit: szerencsére én boldog vagyok, mert végre világosan látom a saját prioritásaimat, és el tudom dönteni, melyek azok a dolgok, amik a számomra a legfontosabbak.

Šipošová Miroslava Fordította: Póda Erzsébet

 

network.hu

 


Egy ember akkor is lehet boldog, ha semmije sincs, és látszólag semmi oka a boldogságra. (...) A boldogsághoz nem kell se rang, se vagyon, se kényelem, a boldogsághoz egyvalami a fontos, a tartósan jó közérzet.
Jean-Pierre Montcassen“A világon mindenki a boldogságot hajszolja - és van is egy biztos mód, amellyel megtalálhatjuk: ellenőrizzük a gondolatainkat. A boldogság nem a külső körülményeken, hanem a belsőnkön múlik. Nem az a tény tesz boldoggá vagy boldogtalanná, hogy mid van, ki vagy, hol vagy, mit csinálsz - csakis az, hogy mit gondolsz minderről. Például két ember lehet ugyanazon a helyen, és teheti ugyanazt egyszerre, mindkettőnek nagyjából ugyanannyi pénze és tekintélye lehet - mégis lehet az egyik szerencsétlen, a másik pedig boldog. Miért? A dolgok eltérő megítélése miatt. Éppen annyi boldog arcot láttam a pusztító hőségben napi hét centért izzadó és küszködő kínai munkások között, mint a New York-i Park Avenue légkondicionált hivatalaiban.”
Dale Carnegie


“A boldogság egy olyas valami, ami megsokszorozódik, amikor osztoznak rajta.”
Paulo Coelho

 

 

network.hu

 

Boldog az éhező,
Ki végre éhét kenyérrel csillapítja.
Boldog a szomjazó,
ha kínzó szomját hűs vízzel oltja
Forró napok után, mikor tikkadt a föld,
s eső után sóhajt a zöld,
felüdül a fa, virág, s a fű,
ha ráhullik az égi nedü.
A diák örömében sír, és elégedett lesz,
ha a tanulás végén sikeres vizsgát tesz.
A szerelmesnek a legnagyobb boldogsága,
hogy kedvesét mielőbb karjába zárja.
Boldog az asszony és édes a gondja,
Ki eddig hitte méhe meddő,
-a természet szeszélyes néha-,
de drága terhe már szíve alatt nő.
Boldog a lábadozó, ki betegségből felépül,
gyönyörűnek találja életét és megszépül.
Boldog a hegymászó, ki a csúcsra felér,
öröme, hálája a magas égig elér.
Szárnyalás, öröm a boldogság,
beteljesülés, megelőzi: sóhaj, ima, kívánság.
A boldogság nem hullik mindenki ölébe,
Akard, kívánd, tégy meg mindent érte!
Ficanka

 

network.hu

 


A boldogság titka


Az emberi boldogság titkait kutattam,
s a következőkre leltem:
a titok nem a pénzben rejlik,
nem a vagyonban, nem a luxusban,
nem a semmittevésben, sem az élvezetben.
A boldog emberek titkára
mindig a biztonságérzetben,
a kis dolgok fölötti spontán örömben
és a nagy egyszerűségben találtam.
Mindig is csodáltam:
a boldog emberekből mennyire hiányzik
a mohó vágy.
Soha nem láttam egyiket sem
nyugtalannak, idegesnek,
soha nem voltak fennhéjázók.
És a dolgokat rendszerint kellő humorral vették tudomásul.
Phil Bosmans„A boldogság képessége nem kívülünk, hanem bennünk rejlik" - mondja a pszichológus. Felismert saját szükségleteink, lehetőségeink mellett azt is érdemes tudnunk: egyedül nem lehetünk boldogok. Kellenek a társak, az útitárs. A másik ember.

 

network.hu

Címkék: boldogság idézetek versek

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Farkasné Mária üzente 11 éve

Egy ember akkor is lehet boldog, ha semmije sincs, és látszólag semmi oka a boldogságra. (...) A boldogsághoz nem kell se rang, se vagyon, se kényelem, a boldogsághoz egyvalami a fontos, a tartósan jó közérzet.
Jean-Pierre Montcassen

Szép gondolatok, Gratulálok a szerkesztéshez!
De! -"...egyvalami fontos, a tartós jó közérzet. "-
ma ez megadatik? Sajnos nem, vagy igen?
Valami fáj, de nagyon, nagyon!
Üdv: Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szép gondolatok.Boldognak lenni úgy jó ha valakivel megoszthatom,egy csodás pillanat mely örökre megmarad.Kivánok mindenkinek sok ilyen pillanatot!Üdv.averia

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu