Kis türelmet...
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Recept
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 4 felé osztjuk és egyesével a tepsi hátulján megsütjük őket. Kb.15-20 perc elég 3.fokozaton gázsütőben. Ha megsültek két lapot összetörünk belőle, ez lesz a töltelék alapja.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Recept
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Recept
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Recept
2,5 dl vizet és a 15 dkg zsírt összeforraljuk, beletesszünk 15 dkg lisztet 2-3 percig főzzük amíg el nem válik az edény falától. Kicsit langyítjuk aztán beletesszük a 6 tojást, jól összekeverjük. Vizes kanállal ketté osztjuk, a tepsibe zsirpapirt helyezünk és arra rákenjük vizes kanálal.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Recept
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Recept
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Recept
8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük- 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
![]() |
15 db tojásfehérje
45 dkg kristálycukor
50 dkg darált dió
3 dkg finomliszt
7,5 g zselatinpor
7,5 cl víz
3,75 dl 2,8 %-os tej
2 cs. vaníliás cukor
7,5 tojássárgája
18 dkg kristálycukor
45 dkg vaj /nem margarin, hanem teavaj!/
7,5 dkg darált dió
7,5 cl konyak
2,5 cl konyak
1 tábla fehér csoki
2 cikk tej-tortabevonó
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
2 púpozott evőkanálnyi sárgabarack lekvár
/A mennyiségekre nagyon figyeljünk!/
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a habverés végén a kristálycukrot, apránként tovább verve, majd finoman beleforgatjuk a darált diót és a lisztet.
15 éve | 0 hozzászólás
ozzávalók:
1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
1,5 csomag vanília puding (de lehet más ízű is)
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
![]() |
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel, ez lesz a sütink alapja. Ezután a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük.
Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg trappista sajt
tejföl
só
zsír vagy olaj (ki mit használ)
![]() |
A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, megfőzzük, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük.
A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük.
Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét, és a tetejét megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
![]() |
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
4 tojás
2 evőkanál hideg víz
2 púpozott evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál hideg víz
1 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
Meggyes krém:
1 üveg magozott meggy
7 dl tejszín
2 púpozott evőkanál porcukor
1 csomag zselatinlap (6 lapos)
1 pohár joghurt (140 gramm natúr)
1 púpozott evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés:
Előkészítem a kapcsos tortaformámat, sütőpapírral bélelem ki az alját.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3-3,5 kg közepes méretű krumpli (lehetőleg egyforma nagyságú)
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, ételízesítő
bors
pirospaprika
őrölt kömény
1 nagypohár tejföl (lehet fele-fele arányban kefir is)
5-10 dkg zsír
pár szelet füstölt szalonna
![]() |
Elkészítés:
A krumplit megpucolni, közepét kiemelni (spirális kifúró, vagy karalábévájó), a darált húst a hagymával, fokhagymával, sóval és fűszerekkel összegyúrni (én kicsit bátrabban fűszerezek, de mindenki ízlés szerint használja az ízesítőket), kivájt krumplikat jól megtölteni, tepsibe helyezni, zsírt közé adagolni, sózni, ill.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
![]() |
2 csirkemell felkockázva
<!--[endif]-->
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
2/3 csésze víz
só, bors
A mázhoz:
2 kanál méz
2 kanál gyümölcscukor (én barna cukrot használok)
fél csésze ketchup
1 dl víz
1 kanál szezámmag
Elkészítés:
Egy csirkemellet felkockázunk, esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.
15 éve | 0 hozzászólás
Tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg ráma
30 dkg porcukor
1 tojás
1 sütőpor
pici szódabikarbóna
1 dl tej
1 tejföl
Ezeket összegyúrjuk, 5 részre osztjuk, kettőt a tepsi hátán megsütünk, hármat egyenként kinyújtunk, megkenjük mákos krémmel, feltekerjük és a 3 rudat egyszerre sütjük.
Mákos krém: 25 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg ráma, 25 dkg porcukor, 1 tejföl, pici tej, 1 sütőpor
Krém: 1 l. tej, 3 cs. vanília ízű pudingpor, 1 ráma, 20 dkg porcukor
A pudingport a tejjel megfőzzük, ha kihűlt, összedolgozzuk a margarinos krémmel.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
félkilós széles metélt,
1 db, 10 dkg-os vaj,
2 dl tejföl,
só (ízlés szerint)
1 evőkanál liszt
A tésztát sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.
A vajajját elkészítjük: a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a tejfölt, a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet és kevergetve addig sütjük, míg az edény falától elválik. A kifőtt tésztát hozzáadjuk, elkeverjük és már tálalható.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
![]() |
A piskótatekercshez:
7 tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor
A krémhez, a tekercsbe:
1 csokoládés pudingpor(főzős),
4 dl tej,
3 ek cukor,
5 dkg csokoládé
A belső rész töltelékéhez:
1 cs. hidegen készíthető csokipuding,
3 dl tej,
2 lap zselatin
3 dl tejszín,
2 cs. vaníliás cukor
2 lap zselatin
Elkészítés:
Egy félkör alakú tálat kibélelünk folpackkal, erre tesszük a már kész, vékony szeletekre vágott piskóta tekercseket.
A csokipudingot felverjük a hideg tejjel, hozzáadjuk az elkészített zselatint, és beleöntjük a kibélelt tálba.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
0,5 dkg élesztő,
2,5 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
0,5 dkg só
A lisztet, vajat és élesztőt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrás után 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetés után 2 cipóra osztjuk a tésztát, majd a cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.
Töltelék:
40 dkg dió/mák,
10 dkg méz,
10 dkg mazsola,
7 dkg darált keksz,
32 dkg kristálycukor,
1 dl víz.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Tejfölös-sajtos csirkecomb
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Címkék: recept
Tovább