Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magdolna blogja - 2010. március

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál delikát
  • 2-3 csipet bors
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg karaván sajt

 

Recept
Összekeverem a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, közé rakjuk a felszeletelt hagymát, ráöntjük a maradék szószt, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 50 percig sütjük.

Címkék: recept

Tovább 

Hozzávalók

  • 75 dkg liszt
  • 22 dkg zsír vagy 30 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 30 dkg porcukor
  • kb. 350 g tejföl vagy amennyit felvesz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek. kakaó
  • 5 ek baracklekvár
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg vaj
  • tej

 

Recept

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 4 felé osztjuk és egyesével a tepsi hátulján megsütjük őket. Kb.15-20 perc elég 3.fokozaton gázsütőben. Ha megsültek két lapot összetörünk belőle, ez lesz a töltelék alapja.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  •  babapiskóta /20dkg/
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 kanál cukor
  • mazsola (ízlés szerint)
  • kb. 15 dkg főzőcsokoládé
  • rum (aroma is jó, ez esetben 1 kis üveg)
  • kicsi tej (néhány kanál)

 

Recept
Elkészítés:
A pudingot a csomagoláson feltüntetettek alapján a cukorral elkészítjük, ám 6 dl tejjel, hogy kicsit hígabb legyen. A mazsolát rumba áztatjuk. A csokoládét gőz fölött - egyszerűbben a mikró olvasztó programján - felolvasztjuk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 27 dkg liszt
  • 1 db margarin
  • 2 db vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • Hab:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • Egyéb: 
  • baracklekvár

 

Recept
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és a két vaníliás cukorral. 10 percig pihentetjük. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Vajazott tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük, és minden kiszúrt pogácsa tetejére kiskanállal, vagy habzsákkal halmokat rakunk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

 

  • 2 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás
  • Krém:
  • 7,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 500 ml cukrász tejszin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin

 

Recept

2,5 dl vizet és a 15 dkg zsírt összeforraljuk, beletesszünk 15 dkg lisztet  2-3 percig főzzük amíg el nem válik az edény falától. Kicsit langyítjuk aztán beletesszük a 6 tojást, jól összekeverjük. Vizes kanállal ketté osztjuk, a tepsibe zsirpapirt helyezünk és arra rákenjük vizes kanálal.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

  • Piskóta hozzávalói:
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 7 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojásfehérje
  • 1 sütőpor
  • Közepe hozzávalói:
  • 7 tojásfehérje
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze apróra vágott és pörkölt dióbél
  • 1 csésze apróra vágott rahát (török eredetű, gyümölcszselé-szerű, kockára vágott és porcukorba forgatott édesség, a szerk.)
  • 1 csésze liszt
  • 1 sütőpor
  • Krém hozzávalói:
  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaj

 

Recept
Piskóta:
4 tojás sárgáját elkeverünk 25 dkg cukorral, 7 kanál vízzel.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók


  • 5 tojás
  • 48 dkg porcukor
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 sütőpor
  • 4 dl tej
  • 1 vaníliacukor
  • csoki a tetejére

 

Recept
4 tojás sárgáját 28 dkg porcukorral kikeverünk,apránként hozzáadunk 10 kanál vizet.
Majd a ledarált diót,és 20dkg lisztet a sütőporral és végül a 4 tojás habja.
Vajazott, lisztezett tepsibe sütjük.
Mikor megsült hagyjuk kihűlni és az alábbi krémet tesszük a tetejére.
4 dl tejből 4 ek lisztből besamelt készítünk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 13 evőkanál liszt
  • 2 vaniliáscukor
  • 4 dl tej
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dl tejszín

 

Recept


8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük- 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók:


15 db tojásfehérje
45 dkg kristálycukor
50 dkg darált dió
3 dkg finomliszt

7,5 g zselatinpor
7,5 cl víz

3,75 dl 2,8 %-os tej
2 cs. vaníliás cukor
7,5 tojássárgája
18 dkg kristálycukor

45 dkg vaj /nem margarin, hanem teavaj!/
7,5 dkg darált dió
7,5 cl konyak

2,5 cl konyak
1 tábla fehér csoki
2 cikk tej-tortabevonó

2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
2 púpozott evőkanálnyi sárgabarack lekvár
/A mennyiségekre nagyon figyeljünk!/

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a habverés végén a kristálycukrot, apránként tovább verve, majd finoman beleforgatjuk a darált diót és a lisztet.

Címkék: sütemény torta

Tovább 

ozzávalók:

1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
1,5 csomag vanília puding (de lehet más ízű is)
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel, ez lesz a sütink alapja. Ezután a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük.

Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.

Címkék: sütemény sütés nélkül

Tovább 

Hozzávalók:

4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg trappista sajt
tejföl

zsír vagy olaj (ki mit használ)

 


A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, megfőzzük,  majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük.

A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük.

Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét, és a tetejét  megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával.

Címkék: egytál recept

Tovább 

Hozzávalók:

Tészta:


15 dkg liszt
fél csomag sütőpor

1 csipet só
4 tojás
2 evőkanál hideg víz
2 púpozott evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
4 evőkanál hideg víz
1 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum

Meggyes krém:

1 üveg magozott meggy
7 dl tejszín
2 púpozott evőkanál porcukor
1 csomag zselatinlap (6 lapos)
1 pohár joghurt (140 gramm natúr)
1 púpozott evőkanál kókuszreszelék

 

Elkészítés:

Előkészítem a kapcsos tortaformámat, sütőpapírral bélelem ki az alját.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók:

3-3,5 kg közepes méretű krumpli (lehetőleg egyforma nagyságú)
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, ételízesítő
bors
pirospaprika
őrölt kömény
1 nagypohár tejföl (lehet fele-fele arányban kefir is)
5-10 dkg zsír
pár szelet füstölt szalonna 

Elkészítés:

A krumplit megpucolni, közepét kiemelni (spirális kifúró, vagy karalábévájó), a darált húst a hagymával, fokhagymával, sóval és fűszerekkel összegyúrni (én kicsit bátrabban fűszerezek, de mindenki ízlés szerint használja az ízesítőket), kivájt krumplikat jól megtölteni, tepsibe helyezni, zsírt közé adagolni, sózni, ill.

Címkék: krumpli recept

Tovább 

Hozzávalók:



2 csirkemell felkockázva
<!--[endif]-->

A bundához:

1/2 csésze liszt
1/4 csésze étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
2/3 csésze víz
só, bors

A mázhoz:

2 kanál méz
2 kanál gyümölcscukor (én barna cukrot használok)
fél csésze ketchup
1 dl víz
1 kanál szezámmag

Elkészítés:

Egy csirkemellet felkockázunk, esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.

Címkék: csirke recept

Tovább 

Tésztához:

60 dkg liszt
10 dkg ráma
30 dkg porcukor
1 tojás
1 sütőpor
pici szódabikarbóna
1 dl tej
1 tejföl

Ezeket összegyúrjuk, 5 részre osztjuk, kettőt a tepsi hátán megsütünk, hármat egyenként kinyújtunk, megkenjük mákos krémmel, feltekerjük és a 3 rudat egyszerre sütjük.

Mákos krém: 25 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg ráma, 25 dkg porcukor, 1 tejföl, pici tej, 1 sütőpor

Krém: 1 l. tej, 3 cs. vanília ízű pudingpor, 1 ráma, 20 dkg porcukor

A pudingport a tejjel megfőzzük, ha kihűlt, összedolgozzuk a margarinos krémmel.

Címkék: mákos sütemény

Tovább 

Hozzávalók:

félkilós széles metélt,
1 db, 10 dkg-os vaj,
2 dl tejföl,
só (ízlés szerint)
1 evőkanál liszt

A tésztát sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.

A vajajját elkészítjük: a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a tejfölt, a sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk az evőkanál lisztet és kevergetve addig sütjük, míg az edény falától elválik. A kifőtt tésztát hozzáadjuk, elkeverjük és már tálalható.

Címkék: recept vegyes

Hozzávalók:


A piskótatekercshez:

7 tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor

A krémhez, a tekercsbe:
1 csokoládés pudingpor(főzős),
4 dl tej,
3 ek cukor,
5 dkg csokoládé

A belső rész töltelékéhez:
1 cs. hidegen készíthető csokipuding,
3 dl tej,
2 lap zselatin
3 dl tejszín,
2 cs. vaníliás cukor
2 lap zselatin

Elkészítés:

Egy félkör alakú tálat kibélelünk folpackkal, erre tesszük a már kész, vékony szeletekre vágott piskóta tekercseket.

A csokipudingot felverjük a hideg tejjel, hozzáadjuk az elkészített zselatint, és beleöntjük a kibélelt tálba.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
0,5 dkg élesztő,
2,5 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
0,5 dkg só

A lisztet, vajat és élesztőt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrás után 20 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetés után 2 cipóra osztjuk a tésztát, majd a cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.

Töltelék:

40 dkg dió/mák,
10 dkg méz,
10 dkg mazsola,
7 dkg darált keksz,
32 dkg kristálycukor,
1 dl víz.

Címkék: sütemény

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu