Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók

 

  • 2 dl víz
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás
  • Krém:
  • 7,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 500 ml cukrász tejszin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin

 

Recept

2,5 dl vizet és a 15 dkg zsírt összeforraljuk, beletesszünk 15 dkg lisztet  2-3 percig főzzük amíg el nem válik az edény falától. Kicsit langyítjuk aztán beletesszük a 6 tojást, jól összekeverjük. Vizes kanállal ketté osztjuk, a tepsibe zsirpapirt helyezünk és arra rákenjük vizes kanálal. 2 lapot sütünk.

Krém: 7,5 dl tejbe 2 csomag pudingot megfőzzük, kihűtjük. A porcukrot a margarinnal kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, majd rákenjük az egyik lapra. Felverjük a tejszínt a vaníliáscukorral, a zselatint felfőzzük 2 dl vízbe, miután kihűlt a tejszínhez adjuk. Ha jó kemény lett a tejszín rákenjük a pudingra, majd a második lapot ráteszük a tetejére. Porcukorral megszórjuk, hűtőbe teszük, 2-3 óra múlva már szeletelhetjük.

 

Hullámos krémes

Címkék: sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu