Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magdolna blogja - 2010. április

Hozzávalók:

2 natúr joghurt
2 vaníliás cukor
2 tojás
13 ek. liszt
1 cs. sütőpor
pici só


Elkészítés: Az összes hozzávalót robotgéppel összekeverem. Forró olajba kanállal kiszaggatom, megsütöm. Porcukorral megszórva és lekvárral tálalom.

Én dupla adagot szoktam csinálni, mert nagyon hamar elfogy. Lehet ízesített joghurttal is készíteni pl. eper, barack.

 

Címkék: olajban sült sütemény

Hozzávalók:


A piskótatekercshez:

7 tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor

A krémhez, a tekercsbe:
1 csokoládés pudingpor(főzős),
4 dl tej,
3 ek cukor,
5 dkg csokoládé

A belső rész töltelékéhez:
1 cs. hidegen készíthető csokipuding,
3 dl tej,
2 lap zselatin
3 dl tejszín,
2 cs. vaníliás cukor
2 lap zselatin

Elkészítés:

Egy félkör alakú tálat kibélelünk folpackkal, erre tesszük a már kész, vékony szeletekre vágott piskóta tekercseket.

Címkék: sütemény

Tovább 

Piskóta:

6 db tojás
18 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

8 dl tejszín
2 dkg kakaó
6 dkg porcukor
2 db narancs

Máz:
5 dkg cukor
1 dkg vaj


Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, s a sütőporos, szitált lisztet.

Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
0,5 dkg élesztő,
2,5 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
0,5 dkg só

A lisztet, vajat és élesztőt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrás után 20 percre hűtőbe tesszük.

A pihentetés után 2 cipóra osztjuk a tésztát, majd a cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.

Töltelék:

40 dkg dió/mák,
10 dkg méz,
10 dkg mazsola,
7 dkg darált keksz,
32 dkg kristálycukor,
1 dl víz.

Címkék: sütemény

Tovább 

Egy literes fagyis műanyag doboz aljára vágunk 2 db zsírpapírt, majd a tetejére is. Jól beolajozzuk az alján lévőt.  

8 g zselatint egy keverőtálba teszünk 3 ek. vízzel és 1 csipet sóval áztatni, amit lehet közben ízesíteni, színezni bármivel. Majd 15 dkg kristálycukrot fél dl vízzel, egy evőkanál mézzel felhevítünk addig, amíg egynemű, átlátszó szirupot kapunk. Vigyázzunk, takarék lángon főzzük! Majd lassan ráöntünk picit a tálban lévő zselatinra, amit robotgéppel verjünk először lassan, majd öntsük bele az egészet, és addig verjük, amíg nagyon habos lesz, majd rögtön a fent leírt műanyag, olajozott papírral kibélelt tálkába rakjuk!

Címkék: különleges édesség

Tovább 

Hozzávalók:

6 tojás,
6 e.k. porcukor,
3 e.k. kakaó,
2 e.k. rétesliszt,
1/2 cs. sütőpor

6 tojásfehérjét kikeverek habnak, 6 tojássárgáját, 6 e.k. porcukorral habosra keverek, beleteszek 3 e.k. kakaót, 2 e.k. réteslisztet, a fél cs. sütőport, majd lazán összekeverem a tojásfehérjék habjával.
A sütő saját tepsijét használom, mert az négyzetes alakú. Vastagon kikenem zsírral vagy margarinnal, lisztezem, beleöntöm a masszát, előmelegített sütőbe rakom. 10 perc alatt megsül.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg zsír
1 tojás
1 dl tej
1 mk szódabikarbóna
6 dkg kristálycukor
Ezeket összegyúrjuk, és hat lapot sütünk, tepsi hátulján.


Krém:
1 liter tejben 10 ek lisztet felfőzünk, 25 dkg Ráma margarint 30 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, és a kihűlt főzött krémmel habosra keverjük. 5 részre osztva a lapokra kenjük.


Máz:
1 tábla ét tortabevonó, 2 ek étolaj, gőz fölött felolvasztjuk és rákenjük a sütemény tetejére.

Címkék: sütemény

Tovább 

Elkészítés:

60 dkg darált kekszet, 30 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 5 dkg kakaót, fél dl rumot, 1dl tejjel jól összegyúrunk.

Krém:

3dl tejet, 4 evőkanál liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük.


Közben 15 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverünk és belekeverjük a kihűlt masszát.

1 cs. kókuszreszelék és egy cs. keksz kell még, és lehet kezdeni a kúpokat.

A műanyag formát megszórjuk kókuszreszelékkel, megtöltjük a kekszes masszával, a közepébe lyukat készítünk és megtöltjük krémmel.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

Tészta: 

45 dkg liszt
15 dkg cukor

15 dkg zsír

1 tojás

2 dkg szalagória

kb.1 dl tej

Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.

 


Krém:

4 tojásból sütött piskóta
2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.

1 margarin

15 dkg cukor

1 cs. mazsola rumba áztatva

3 cs. vaníliás cukor

1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tubus rumaroma

A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók:

5 tojás
10  dkg  cukor
10  dkg liszt
½  csomag sütőpor
2  kanál olaj
1  kanál víz

Megsütjük a piskótát. Megkenjük lekvárral, összetekerjük, vékony szeletekre metéljük. Folpackkal kibélelünk egy tálat és belerakjuk a tekercseket.(De kell hagyni tekercset a tetejére is. Én sütöttem 3 tojásból piskótát a tetejére, mert nagyobb tálba csináltam)


Krém hozzávalók:

5,5 dl tej
1  krémpor
15 dkg kristálycukor
1 vanília cukor
20 g étkezési zselatin
500 ml cukrász tejszín

Krém:

4 dl tejből, 1 krémporból, 1 vanília cukorból és 15 dkg kristálycukorból pudingot főzünk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Elkészítés:

28 dkg margarin, 28dkg cukor, jól kikeverjük. Hozzáadunk 18 dkg darált diót, 18 dkg lisztet, 6 tojás felvert habját, 1 fél csomag sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. (Közepes méretűbe elég ez az adag.)

 

 

6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral kikeverünk, majd a megsült, forró tésztára öntjük. Már sütni nem kell.

Olvasztott csokoládét csöpögtethetünk a tetejére.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg liszt,
1 margarin,
1 kávéskanál só,
2 dl tejföl.


 

Az egészet összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk, felvágjuk rudaknak és megkenjük tojással.

Előmelegített sütőben megsütjük.

Címkék: sós sütemény

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza
20 dkg darált keksz
18 dkg margarin

Krém:

9 dl tej
3 cs. vaníliapuding
2 evőkanál cukor
1 margarin
25 dkg porcukor
3 dl cukrász tejszín
2 cs. vaníliás cukor
1,5 dl tej
rum aroma
kb. 2 cs. babapiskóta
reszelt csoki


Elkészítés:

A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a 18 dkg margarint összegyúrjuk, egy közepes tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk.

Krém:

A 9 dl tejet a 3 cs.

Címkék: sütemény sütés nélkül

Tovább 

Hozzávalók:

2,5 dl tej
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1/2 dl rum
3 evőkanál kakaó
20 dkg darált dióbél
30 dkg darált keksz



A tetejére:


20 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
5 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tejet, a cukrot, a vajat és a rumot összefőzzük, belekeverjük a kakaóport. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet. Sütőlemezre vagy tálcára öntjük, elsimítjuk kb. 20-30 cm-es formára és megvárjuk, míg kihűl.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg törtkrumpli
20 dkg margarin
1 csapott evőkanál só
fél pohár natúr joghurt
2 darab egész tojás
2,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor az élesztő felfuttatásához
+ 1 tojás a tetejét kenni


Elkészítés:

A cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom és  40-45 percre a hűtőbe teszem. A hűtési idő letelte után 3x20 percenként nyújtom és hajtogatom.

Címkék: sós sütemény

Tovább 

Tészta hozzávalói:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 egész tojás, 1-nek meg a sárgája
1 evőkanál rum
1 k. kanál szódabikarbóna
4 dkg margarin
1 evőkanál langyosított méz
1 kanál tejföl
 

Krém hozzávalói:

1 liter tej
3 cs. vaníliás puding
3 evőkanál liszt
25 dkg margain
15 dkg kristálycukor
2 tojás sárgája
2 cs. vaníliás cukor
0.5 liter cukrász tejszín


A tészta alapanyagait összegyúrjuk és gáztepsi hátán 2 lapot sütünk.

Címkék: sütemény

Tovább 

 

 

 

 

Címkék: magdika slide

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • pici só
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 3 csomag csokoládés puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • rumaroma vagy rum
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg porckor
  • 3 dkg kakaó
  • 3 evőkanál forró víz
  • 3 dkg vaj
Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 4 felé osztjuk, vékonyra kinyújtjuk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Andi konyhájából  találtam!

 

A fehér piskótalaphoz:

 

6 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,1 cs. vaníliás cukor ,

 

6 evőkanál liszt , 1/2 evőkanál sütőpor , baracklekvár

A kakaós piskótalaphoz:

12 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,10 dkg kakaópor ,1 db citrom ,5 dkg vaj , 12 dkg liszt , 1 cs. sütőpor , 1 db narancs

A krémhez :  3 dl tej , 10 dkg kristálycukor , 2 cs. vaníliás pudingpor ,  1/2 liter tejszín

A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.

Címkék: sütemény

Tovább 

hozzávalók 4 főre 

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 kanál rum
  • csipet só

sütéshez

  • kb. 3/4 l olaj

tálaláshoz

  • porcukor
  • sárgabarack lekvár
elkészítés 
  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal.

Címkék: sütemény

Tovább 

Sertésborda Dubarry módra hozzávalók 4 főre 

  • 8 szelet sertésborda (otthon úgy hívjuk: karaj)
  • 1 dl olaj
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 4 szelet bacon
  • 3 dkg vaj
  • 1 csapott ek liszt
  • 2 dl tej
  • 6 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt bors
elkészítés 
  1. A karfiolt egyben, bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük.

Címkék: húsétel recept

Tovább 

hozzávalók 6 főre 

  • 6 db egész csirkecomb (alsó + felső)
  • 8 púpozott ek liszt
  • 1 csapott ek só
  • 1 púpozott tk pirospaprika
  • 1 mk majoranna
  • 1 mk bors
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 3(-4) gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20-25 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1-2 nagy doboz tejföl (tepsi, vagy tál méretétől függően)
  • 4-5 ek olaj (én olívaolajat használok)

tál/tepsi kikenéséhez:

  • vaj
elkészítés 
  1. A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk.

Címkék: húsétel recept

Tovább 

A mártáshoz:

elkészítés 
  1. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.

Címkék: húsétel recept

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu