Kis türelmet...
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
![]() |
A piskótatekercshez:
7
tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor
A
krémhez, a tekercsbe:
1 csokoládés pudingpor(főzős),
4 dl tej,
3 ek cukor,
5 dkg csokoládé
A
belső rész töltelékéhez:
1 cs. hidegen készíthető csokipuding,
3 dl tej,
2 lap zselatin
3 dl tejszín,
2 cs. vaníliás cukor
2 lap zselatin
Elkészítés:
Egy félkör alakú tálat kibélelünk folpackkal, erre tesszük a már kész, vékony szeletekre vágott piskóta tekercseket.
15 éve | 0 hozzászólás
Piskóta:
6
db tojás
18 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
8
dl tejszín
2 dkg kakaó
6 dkg porcukor
2 db narancs
Máz:
5 dkg cukor
1 dkg vaj
![]() |
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, s a sütőporos, szitált lisztet.
Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
25
dkg liszt,
10 dkg vaj,
0,5 dkg élesztő,
2,5 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
0,5 dkg só
A lisztet, vajat és élesztőt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrás után 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetés után 2 cipóra osztjuk a tésztát, majd a cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.
Töltelék:
40
dkg dió/mák,
10 dkg méz,
10 dkg mazsola,
7 dkg darált keksz,
32 dkg kristálycukor,
1 dl víz.
15 éve | 0 hozzászólás
Egy literes fagyis műanyag doboz aljára vágunk 2 db zsírpapírt, majd a tetejére is. Jól beolajozzuk az alján lévőt.
8 g zselatint egy keverőtálba teszünk 3 ek. vízzel és 1 csipet sóval áztatni, amit lehet közben ízesíteni, színezni bármivel. Majd 15 dkg kristálycukrot fél dl vízzel, egy evőkanál mézzel felhevítünk addig, amíg egynemű, átlátszó szirupot kapunk. Vigyázzunk, takarék lángon főzzük! Majd lassan ráöntünk picit a tálban lévő zselatinra, amit robotgéppel verjünk először lassan, majd öntsük bele az egészet, és addig verjük, amíg nagyon habos lesz, majd rögtön a fent leírt műanyag, olajozott papírral kibélelt tálkába rakjuk!
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojás,
6 e.k. porcukor,
3 e.k. kakaó,
2 e.k. rétesliszt,
1/2 cs. sütőpor
6 tojásfehérjét kikeverek habnak, 6 tojássárgáját, 6 e.k. porcukorral
habosra keverek, beleteszek 3 e.k. kakaót,
2 e.k. réteslisztet, a fél cs. sütőport, majd lazán összekeverem a
tojásfehérjék
habjával.
A sütő saját tepsijét használom, mert az négyzetes alakú. Vastagon
kikenem zsírral
vagy margarinnal, lisztezem, beleöntöm a masszát, előmelegített sütőbe
rakom.
10 perc alatt megsül.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg zsír
1 tojás
1 dl tej
1 mk szódabikarbóna
6 dkg kristálycukor
Ezeket összegyúrjuk, és hat lapot sütünk, tepsi hátulján.
![]() |
Krém:
1 liter tejben 10 ek lisztet felfőzünk, 25 dkg Ráma margarint 30 dkg
cukorral, 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, és a kihűlt főzött krémmel
habosra keverjük. 5 részre osztva a lapokra kenjük.
15 éve | 0 hozzászólás
Elkészítés:
60 dkg darált kekszet, 30 dkg porcukrot, 25 dkg margarint, 5
dkg kakaót, fél dl rumot, 1dl tejjel jól összegyúrunk.
Krém:
3dl tejet, 4 evőkanál liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük.
Közben 15 dkg margarint 10 dkg porcukorral habosra keverünk és
belekeverjük a
kihűlt masszát.
1 cs. kókuszreszelék és egy cs. keksz kell még, és lehet kezdeni a kúpokat.
A műanyag formát megszórjuk kókuszreszelékkel, megtöltjük a kekszes masszával, a közepébe lyukat készítünk és megtöltjük krémmel.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók
Tészta:
45 dkg
liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
2 dkg
szalagória
kb.1 dl tej
Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.
![]() |
Krém:
4
tojásból
sütött piskóta
2 csomag
puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs.
mazsola rumba áztatva
3 cs.
vaníliás cukor
1-2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
1 tubus
rumaroma
A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
½ csomag sütőpor
2 kanál olaj
1 kanál víz
Megsütjük a piskótát. Megkenjük lekvárral, összetekerjük, vékony szeletekre metéljük. Folpackkal kibélelünk egy tálat és belerakjuk a tekercseket.(De kell hagyni tekercset a tetejére is. Én sütöttem 3 tojásból piskótát a tetejére, mert nagyobb tálba csináltam)
![]() |
Krém hozzávalók:
5,5 dl tej
1 krémpor
15 dkg kristálycukor
1 vanília cukor
20 g étkezési zselatin
500 ml cukrász tejszín
Krém:
4 dl tejből, 1 krémporból, 1 vanília cukorból és 15 dkg kristálycukorból pudingot főzünk.
15 éve | 0 hozzászólás
Elkészítés:
28 dkg margarin, 28dkg cukor, jól kikeverjük. Hozzáadunk 18 dkg darált diót, 18 dkg lisztet, 6 tojás felvert habját, 1 fél csomag sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. (Közepes méretűbe elég ez az adag.)
![]() |
6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral kikeverünk, majd a megsült, forró tésztára öntjük. Már sütni nem kell.
Olvasztott csokoládét csöpögtethetünk a tetejére.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg
liszt,
1 margarin,
1 kávéskanál só,
2 dl tejföl.
![]() |
Az egészet összegyúrjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kinyújtjuk, felvágjuk rudaknak és megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Hozzávalók:
25
dkg gesztenyemassza
20 dkg
darált keksz
18 dkg margarin
Krém:
9
dl tej
3 cs. vaníliapuding
2 evőkanál cukor
1 margarin
25 dkg
porcukor
3 dl cukrász
tejszín
2 cs. vaníliás
cukor
1,5 dl tej
rum aroma
kb. 2 cs.
babapiskóta
reszelt
csoki
![]() |
Elkészítés:
A
gesztenyemasszát, a darált kekszet és a 18 dkg margarint összegyúrjuk,
egy
közepes tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk.
Krém:
A 9 dl tejet a 3 cs.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2,5 dl tej
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1/2 dl rum
3 evőkanál kakaó
20 dkg darált dióbél
30 dkg darált keksz
![]() |
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
5 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tejet, a cukrot, a vajat és a rumot összefőzzük, belekeverjük a kakaóport. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet. Sütőlemezre vagy tálcára öntjük, elsimítjuk kb. 20-30 cm-es formára és megvárjuk, míg kihűl.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg törtkrumpli
20 dkg margarin
1 csapott evőkanál só
fél pohár natúr joghurt
2 darab egész tojás
2,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor az élesztő felfuttatásához
+ 1 tojás a tetejét kenni
![]() |
A cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom és 40-45 percre a hűtőbe teszem. A hűtési idő letelte után 3x20 percenként nyújtom és hajtogatom.
15 éve | 0 hozzászólás
Tészta hozzávalói:
30
dkg liszt
10 dkg
porcukor
1 egész
tojás, 1-nek meg a sárgája
1 evőkanál
rum
1 k. kanál
szódabikarbóna
4 dkg margarin
1 evőkanál
langyosított méz
1 kanál
tejföl
Krém hozzávalói:
1
liter tej
3 cs. vaníliás
puding
3 evőkanál
liszt
25 dkg margain
15
dkg kristálycukor
2 tojás
sárgája
2 cs. vaníliás
cukor
0.5 liter cukrász
tejszín
![]() |
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és gáztepsi hátán 2 lapot sütünk.
15 éve | 0 hozzászólás
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 4 felé osztjuk, vékonyra kinyújtjuk.
15 éve | 0 hozzászólás
Andi konyhájából találtam!
A fehér piskótalaphoz:
6 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,1 cs. vaníliás cukor ,
6 evőkanál liszt , 1/2 evőkanál sütőpor , baracklekvár
A kakaós piskótalaphoz:12 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,10 dkg kakaópor ,1 db citrom ,5 dkg vaj , 12 dkg liszt , 1 cs. sütőpor , 1 db narancs
A krémhez : 3 dl tej , 10 dkg kristálycukor , 2 cs. vaníliás pudingpor , 1/2 liter tejszínA hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
15 éve | 0 hozzászólás
hozzávalók 4 főre
sütéshez
tálaláshoz
15 éve | 0 hozzászólás
Sertésborda Dubarry módra hozzávalók 4 főre
15 éve | 0 hozzászólás
hozzávalók 6 főre
tál/tepsi kikenéséhez:
15 éve | 0 hozzászólás
A mártáshoz:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Gyors fánk
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 natúr joghurt
2 vaníliás cukor
2 tojás
13 ek. liszt
1 cs. sütőpor
pici só
Elkészítés: Az összes hozzávalót robotgéppel összekeverem. Forró olajba kanállal kiszaggatom, megsütöm. Porcukorral megszórva és lekvárral tálalom.
Én dupla adagot szoktam csinálni, mert nagyon hamar elfogy. Lehet ízesített joghurttal is készíteni pl. eper, barack.
Címkék: olajban sült sütemény