Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal. A
liszthez adjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót (tojássárgája,
rum, tejföl). Jól kidolgozzuk gépi dagasztó segítségével (kb. 10 perc
alatt).
Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. 6 x 10
cm-es rombuszokra vagdossuk. A rombuszok belsejében hosszanti irányban
két vágást ejtünk (vigyázva, hogy a széleket ne vágjuk át). A végeket a
vágásokon keresztülhúzzuk.
Bő, forró olajban, több adagban, mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassa.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta