Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magdolna blogja - 2010. június

Tészta:

4 tojás sárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, majd hozzáadunk 12 evőkanál kólát, 1 evőkanál kakaóport, 20dkg lisztet, fél csomag sütőport, a 4 tojás felvert habját. Előmelegített sütőben sütjük.

 


 

Krém:

2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk fél liter tejben. Amikor kihűlt, belekeverünk 20 dkg margarint, 15 dkg porcukrot,10 dkg kókuszreszeléket.

 

Máz:

negyed liter kólában megfőzünk 1csokoládés pudingot és 5 evőkanál cukrot.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Hozzávalók:

1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 teáskanál cukor
1/2 evőkanál só
min. 0,5 l langyos víz

Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kilisztezett (nem vajazott!) tepsire rakjuk úgy, hogy amit legelőször nyújtottunk, az kerül be először, és úgy, hogy az a fele, ami eddig alul volt, felülre kerüljön.

Címkék: recept

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:

28 dkg cukor,
2 egész tojás,
10 tojássárgája,
28 dkg darált dió,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 cs. sütőpor és a 10 tojás keményre vert habja.

A cukrot  2 egész tojással és 10 tojássárgájával kikeverjük, hozzákeverjük a diót, a zsemlemorzsával elkevert sütőport és hozzáadjuk a 10 tojás felvert habját.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük az előbb kikevert tésztát.
Megsütjük.

Máz hozzávalói:

40 dkg porcukor,
1 dl rum

A porcukrot elkeverjük a rummal és a kisült, még meleg tésztára simítjuk.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Elkészítés:

6 tojásból kakaós piskótalapot sütünk
(természetesen a tepsi mérete miatt lehet több v. kevesebb tojásból, a saját tepsidhez mérten, a 6 tojás az én "méretem")

Krém:

6 tojásfehérjét felverek kemény habbá 18 kanál cukorral. Én úgy tudom, hogy minden tojásfehérjéhez 3 kanál cukor szükséges, ami természetesen ízlés szerint változhat is.
1 liter tejben megfőzök 4 csomag vaníliás pudingport, ízlés szerinti mennyiségű cukorral.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 db tojás
fél csomag szalalkálit 1 dl langyos tejbe felfuttatni
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk  a gáztepsi hátoldalán.



Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 vanília puding
2 csapott evőkanál liszt
1 db citrom

A tejet, a pudingot és a lisztet sűrű krémmé főzzük, ameddig hűl, addig a rámát a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összeöntjük és a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk és így habosítjuk tovább a krémet

A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg, tetejére fehér mázat teszünk.

Címkék: sütmény recept

Tovább 

Barna lap hozzávalói:

40 dkg liszt
fél cs. sütőpor
fél kocka margarin
12,5 dkg zsír vagy sütőmargarin
2 egész tojás
2 evőkanál kakaópor
2-3 evőkanál porcukor

Sárga lap hozzávalói:

40 dkg liszt
fél cs. sütőpor
fél Rama
12,5 dkg zsír vagy sütőmargarin
2 egész tojás
2-3 evőkanál porcukor


Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, előbb a barna tésztát, két részre osztjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. A sárga tésztát is összegyúrjuk, 2 részre osztjuk.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Kötelességed minden életben egy van csupán: légy hű magadhoz. Olyan gond nincs, amely ne hozna kezében ajándékokat neked. A gondokat azért keresed, mert szükséged van ajándékaira. Azért létezem, hogy úgy éljem az életem, ahogyan nekem örömet okoz.
Amit a hernyó a világ végének tekint, azt a mester pillangónak nevezi.
     Richard Bac

network.hu

 h   

Címkék: bölcsességek idézet

A szellemi fejlődés elősegítése érdekében tesszük próbára a problémamegoldás emberi képességét, mint ahogyan az iskolában is tudatosan megteremtett problémák megoldásával fejlődik a gyerekek elméje. Benjamin Franklin mondta: Ami fáj, az nevel. Ez az oka annak, hogy a bölcs emberek megtanulják, hogy a problémáktól nem rettegni kell, ellenkezőleg, örömmel kell fogadni őket.
     Morgan Scott Pec

network.hu

  

 

Címkék: bölcsességek idézet

 

 

network.hu

 

Amikor az életünk nem megy túl jól, sokat gondolunk arra, hogyan lehetne jobb. Amikor életünk jól megy, hajlamosak vagyunk nem gondolni arra, hogy lehetne rosszabb is. De gyakorlással meg tudjuk tanulni mérlegelni, hogy a dolgok mennyivel jobbak, mint amilyenek lehetnének, következésképp a jó dolgokat az életünkben sokkal jobbnak fogjuk majd érezni.
Barry Schwartz

Címkék: bölcsességek idézet

Hozzávalók

1kg alma
2,5 cs. babapiskóta
2 vaníliás puding
5 dl víz
cukor ízlés szerint
kis fahéj
citromlé



Az almát lecukrozom és citromozom, hogy ne barnuljon meg. Puhára főzöm, mikor kész, tiszta szűrőben lecsepegtetem. A pudingot a vízzel elkeverem, az almára öntöm és besűrűsödésig főzöm. Rétegenként: babapiskóta, krém, én akkor egy sor kekszet szoktam tenni, majd megint krém. Tetejére babapiskóta kerül, vagy ha marad krém, akkor lehet krém, akkor csokit szoktam ráreszelni.

Címkék: sütemény

Tovább 

“Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültek, mert sokat robotolunk, hanem mert olyasmit csinálunk, amit nem szeretünk, és olyan légkörben élünk, amelyben nincs szeretet. Ha valamit szeretettel teszünk, észre sem vesszük, milyen teljesítményre vagyunk képesek. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert, feltölti erővel.”

(Müller Péter: Szeretetkönyv)

network.hu

Címkék: bölcsességek

network.hu

 
“Az vagyok, aki bárki más is lehet, ha hallgat a szívére. Olyan ember vagyok, aki leborul az élet titokzatossága előtt, aki nyitott a csodákra, aki derűsen és lelkesen viszonyul mindenhez, amit csinál.” (Paulo Coelho)

Címkék: bölcsességek

network.hu

“Tavasz volt, de én a nyarat vártam;
a meleget, a patakok hűs vizét.
Nyár volt, de én az őszt vártam;
a színes leveleket, és a hűvös, száraz levegőt.
Ősz volt, de én a telet vártam;
a ropogós havat, és a karácsony örömét.
Eljött a tél, de én a tavaszt vártam,
a rügyfakadást, a nap melegét.
Gyermek voltam, de felnőtt akartam lenni;
szabad és önálló.
Húsz éves voltam, de harminc akartam lenni,
érett és sokat ismerő.
Középkorú voltam, de húszéves akartam lenni;
ifjú és szabadlelkű.

Címkék: bölcsességek

Tovább 

Életművészet

“Elfogadni tudni a boldog napokat,
de az örömteleneket is.
Sem kicsordulni, sem elsivárulni.
Sem elcsorbulni, de túl sokat sem érni.
Sem szónokolni, sem elnémulni.
Nem megtenni gyorsan, de nem is késlekedni.
Nem hivalkodni, és nem tetszelegni -
sem az éles kést, sem a díszes cserepet nem kíméli az idő.
Az előbbi elcsorbul, az utóbbi színét veszti.
Utat választani, de nem a sikerét, hanem a boldogságét.
Az úton járni, majd végigmenni,
a nagyságot az erénnyel, és nem a szerencsével mérni.

Címkék: bölcsességek

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu