Elkészítés:
6 tojásból kakaós piskótalapot sütünk
(természetesen a tepsi mérete miatt lehet több v. kevesebb tojásból, a saját tepsidhez mérten, a 6 tojás az én "méretem")
Krém:
6 tojásfehérjét felverek kemény habbá 18 kanál cukorral. Én úgy tudom,
hogy minden tojásfehérjéhez 3 kanál cukor szükséges, ami természetesen
ízlés szerint változhat is.
1 liter tejben megfőzök 4 csomag vaníliás pudingport, ízlés szerinti
mennyiségű cukorral. Nagy figyelmet igényel, hisz a kevés tej miatt a
puding könnyen megcsomósodhat, illetve odaéghet.
A kemény habbá vert fehérjét óvatosan belekeverem a félig megfőtt
pudingba és 1-2 percig még kis lángon tovább főzöm, természetesen
közben óvatosan kevergetve. (Természetesen lehet kevesebb
tojásfehérjével is, de akkor picit töményebb lesz a krém, viszont ha
1-2 fehérjével többet teszel bele, akkor meg krémesebb, lágyabb,
habosabb lesz a puding)
A tepsiben megsült és kihűlt kakaós piskótalapra rákenem a még
meleg tojásfehérjés pudingot, ami hűlés közben szépen megdermed, majd
cukrász tejszínből készült habot kenek a tetejére.
Ízlés szerint szórható rá kakaópor vagy gesztenyepüré.
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Babapiskótás mézes
Habos linzer