Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Elkészítés:

6 tojásból kakaós piskótalapot sütünk
(természetesen a tepsi mérete miatt lehet több v. kevesebb tojásból, a saját tepsidhez mérten, a 6 tojás az én "méretem")

Krém:

6 tojásfehérjét felverek kemény habbá 18 kanál cukorral. Én úgy tudom, hogy minden tojásfehérjéhez 3 kanál cukor szükséges, ami természetesen ízlés szerint változhat is.
1 liter tejben megfőzök 4 csomag vaníliás pudingport, ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Nagy figyelmet igényel, hisz a kevés tej miatt a puding könnyen megcsomósodhat, illetve odaéghet.
A kemény habbá vert fehérjét óvatosan belekeverem a félig megfőtt pudingba és 1-2  percig még kis lángon tovább főzöm, természetesen közben óvatosan kevergetve. (Természetesen lehet kevesebb tojásfehérjével is, de akkor picit töményebb lesz a krém,  viszont ha 1-2 fehérjével többet teszel bele, akkor meg krémesebb, lágyabb, habosabb lesz a puding)

 



A tepsiben megsült és kihűlt kakaós piskótalapra rákenem a még meleg tojásfehérjés pudingot, ami hűlés közben szépen megdermed, majd cukrász tejszínből készült habot kenek a tetejére.

Ízlés szerint szórható rá kakaópor vagy gesztenyepüré.

Címkék: sütemény recept

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu