Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magdolna blogja - 2010. november

A tészta

Általában ez az a rész, amit nem szeretünk süteménykészítésben, mivel itt a legnagyobb az esély a rontásra, miközben pedig ezen múlik minden. Ha a tészta nem jó (túl száraz, túl vizes, nem jött fel, összeesett), akkor már "megette a fene az egészet".

A somlói tésztája ugyan nem bonyolult, de a teljesen amatőröknek meggyűlhet a baja vele.

Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg finomliszt, 4 dkg darált dió, 2 dkg keserű kakaópor.

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. (Célszerű kézimixerrel, így kevésbé fárasztó.) A tojásfehérjét is keményhabbá verjük, és a vége felé a maradék cukrot hozzáadjuk.

A lisztet és a krémet, habot két részletben keverjük össze, hogy ne csomósodjon.

Címkék: sütemény recept

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon ügyes vagy ,hálásan köszönöm csodálatos blogodat!Máskor is jövök!Ha tisztelettel kérhetem amikor ráérsz tegyél fel belőlük a BOLHAPIAC-ban is! puszi

Tovább 

Köddé vált a nyár, összezsugorodtak a nappalok.. .

Köddé vált a nyár, összezsugorodtak a nappalok, dér lepi be a hajnali tájat és fázósan húzzuk össze magunkat a hidegen metsző szélben. Beköszöntött a november és vele együtt az őszutó, jelezvén, hamarosan vége az évnek.

A november a régi római naptárban az év kilencedik hónapja volt, innen ered a neve is, a „novem” latinul kilencet jelent. Ekkorra már kicsit meghal a természet, a fák lombkoronái az ősz színeibe öltöznek, és a hó végére már csak egy-egy levél árválkodik rajtuk.

Címkék: hamarosan vége az évnek

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg zsír / vagy margarin, vagy vaj,
lehet vegyesen is /
50 dkg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só
2 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék: ízlés szerint ki mit szeret, darált dió, mák, lekvár, / a családom a gesztenye masszával töltötett szereti a legjobban, a tölteléket mindenki úgy ízesíti, ahogyan szereti/

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, ha nem elég a tejföl, akkor tej hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk, pohárral kiszaggatjuk, közepét ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük, kifliket formálun belőlük, kicsit összenyomjuk.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.

Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30-25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra, sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

Töltelék: 0,5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Hozzávalók:
(40-50db)

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm-esre, nyújtjuk.

Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.

A hab készítése:

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor

24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Tészta:


1/2kg liszt,
30dkg margarin,
2 egész tojás,
20dkg kristálycukor,
1/2 1 dl tej,
1 csomag sütőpor.

 

 Krém:

3/4 l tej,
10 dkg liszt,
1/2 csomag kakaópor,
25dkg margarin,
25 dkg porcukor.

 

 Teteje:

 

20dkg kirstálycukor,
1 evőkanál 10%-os ecet.

 

 Elkészítés:


A sütőnket előre felmelegítjük kb. 180-200 fokra. A lisztet, margarint, tojásokat, cukrot, sütőport a tejjel összegyurjuk és 6 lapot sütünk belőle, egy tepsi hátulján amit előre melegítettünk és bevajaztunk.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Habos-diós finomság.
Tészta:

2x4 tojásfehérje
25dkg porcukor - ezt gőz felett felverni,majd gáztepsiben megsütni.

A tepsibe teszünk alufóliát,majd megkenjük étolajjal és megszórjuk liszttel.
KB 1 ÓRÁT SÜSSÜK "1"-ES LÁNGON.

Krém:

1,
4 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3dl tej
3 evőkanál cukor
Ezt megfőzzük,majd még a meleg masszához keverjük a 25dkg darált diót, majd ezt kihűtjük.

2,
4 tojássárgája
25dkg margarin
20dkg porcukor ezt habosra keverjük.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Piskóta: 6 db. tojás, 16 dkg cukor, 15 dkg Liszt, 3 dkg keserű kakópor, 2 ek. Tortadara, 1/2 dl olvasztott teavaj, 1/2 cs. sütőpor.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral a kakóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb.

Címkék: sütemény recept

Utolsó hozzászólás

Pozbai Józsefné Éva üzente 10 éve

Ezt én most leírtam és meg is fogom sütni!!nagyon szép gusztusos biztosan nagyon finom is.Köszönöm!!

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu