Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Tészta:


1/2kg liszt,
30dkg margarin,
2 egész tojás,
20dkg kristálycukor,
1/2 1 dl tej,
1 csomag sütőpor.

 

 Krém:

3/4 l tej,
10 dkg liszt,
1/2 csomag kakaópor,
25dkg margarin,
25 dkg porcukor.

 

 Teteje:

 

20dkg kirstálycukor,
1 evőkanál 10%-os ecet.

 

 Elkészítés:


A sütőnket előre felmelegítjük kb. 180-200 fokra. A lisztet, margarint, tojásokat, cukrot, sütőport a tejjel összegyurjuk és 6 lapot sütünk belőle, egy tepsi hátulján amit előre melegítettünk és bevajaztunk.

Ha a lapokat kisütöttük, a krémet elkészítjük. A lisztet kakaóporral összekeverjük s tejjel felengedjük, majd péppé főzzűk. Kihűtjük.Közben a margarint és a porcukrot kikeverjük majd a hideg krémmel elkeverjük. Ezzel a lapokat megkenjük. A tetejétől nem kell félni! A cukrot barnára karamellizáljuk s mikor már folyós állagúvá válik a cukor, akkor eggyszerre tegyük bele az ecetet. Nem fog kiérezni az íze az ecetnek.G yorsan az utolsó lap tetejére kell önteni a karammelt s késsel bejelölni a szeletek helyét.

Címkék: sütemény recept

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu