Kis türelmet...
Tészta:
Krém: |
Teteje: |
20dkg kirstálycukor,
Elkészítés: |
A sütőnket előre felmelegítjük kb. 180-200 fokra. A lisztet, margarint,
tojásokat, cukrot, sütőport a tejjel összegyurjuk és 6 lapot sütünk
belőle, egy tepsi hátulján amit előre melegítettünk és bevajaztunk.
Ha a lapokat kisütöttük, a krémet elkészítjük. A lisztet kakaóporral
összekeverjük s tejjel felengedjük, majd péppé főzzűk. Kihűtjük.Közben a
margarint és a porcukrot kikeverjük majd a hideg krémmel elkeverjük.
Ezzel a lapokat megkenjük. A tetejétől nem kell félni! A cukrot barnára
karamellizáljuk s mikor már folyós állagúvá válik a cukor, akkor
eggyszerre tegyük bele az ecetet. Nem fog kiérezni az íze az ecetnek.G
yorsan az utolsó lap tetejére kell önteni a karammelt s késsel bejelölni
a szeletek helyét.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Babapiskótás mézes
Habos linzer