Kis türelmet...
Mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport,
40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává
dolgozzuk, két lapot (kb. 30-25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros
tepsin világosra, sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a
sütési idő.
Töltelék: 0,5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal, összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesítjük. /kb.1/2 dl/
20 dkg babapiskóta, 1 meggy aroma.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk
egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele
a krémmel megkent lapot.
Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Habos linzer
Dobostorta