Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magdolna blogja

A tészta

Általában ez az a rész, amit nem szeretünk süteménykészítésben, mivel itt a legnagyobb az esély a rontásra, miközben pedig ezen múlik minden. Ha a tészta nem jó (túl száraz, túl vizes, nem jött fel, összeesett), akkor már "megette a fene az egészet".

A somlói tésztája ugyan nem bonyolult, de a teljesen amatőröknek meggyűlhet a baja vele.

Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg finomliszt, 4 dkg darált dió, 2 dkg keserű kakaópor.

A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. (Célszerű kézimixerrel, így kevésbé fárasztó.) A tojásfehérjét is keményhabbá verjük, és a vége felé a maradék cukrot hozzáadjuk.

A lisztet és a krémet, habot két részletben keverjük össze, hogy ne csomósodjon.

Címkék: sütemény recept

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon ügyes vagy ,hálásan köszönöm csodálatos blogodat!Máskor is jövök!Ha tisztelettel kérhetem amikor ráérsz tegyél fel belőlük a BOLHAPIAC-ban is! puszi

Tovább 

Köddé vált a nyár, összezsugorodtak a nappalok.. .

Köddé vált a nyár, összezsugorodtak a nappalok, dér lepi be a hajnali tájat és fázósan húzzuk össze magunkat a hidegen metsző szélben. Beköszöntött a november és vele együtt az őszutó, jelezvén, hamarosan vége az évnek.

A november a régi római naptárban az év kilencedik hónapja volt, innen ered a neve is, a „novem” latinul kilencet jelent. Ekkorra már kicsit meghal a természet, a fák lombkoronái az ősz színeibe öltöznek, és a hó végére már csak egy-egy levél árválkodik rajtuk.

Címkék: hamarosan vége az évnek

Tovább 

Hozzávalók:

20 dkg zsír / vagy margarin, vagy vaj,
lehet vegyesen is /
50 dkg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só
2 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék: ízlés szerint ki mit szeret, darált dió, mák, lekvár, / a családom a gesztenye masszával töltötett szereti a legjobban, a tölteléket mindenki úgy ízesíti, ahogyan szereti/

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, ha nem elég a tejföl, akkor tej hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk, pohárral kiszaggatjuk, közepét ízlés szerinti töltelékkel megtöltjük, kifliket formálun belőlük, kicsit összenyomjuk.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.

Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30-25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra, sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

Töltelék: 0,5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Hozzávalók:
(40-50db)

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 db tojássárgája
reszelt citromhéj A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm-esre, nyújtjuk.

Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.

A hab készítése:

Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor

24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Tészta:


1/2kg liszt,
30dkg margarin,
2 egész tojás,
20dkg kristálycukor,
1/2 1 dl tej,
1 csomag sütőpor.

 

 Krém:

3/4 l tej,
10 dkg liszt,
1/2 csomag kakaópor,
25dkg margarin,
25 dkg porcukor.

 

 Teteje:

 

20dkg kirstálycukor,
1 evőkanál 10%-os ecet.

 

 Elkészítés:


A sütőnket előre felmelegítjük kb. 180-200 fokra. A lisztet, margarint, tojásokat, cukrot, sütőport a tejjel összegyurjuk és 6 lapot sütünk belőle, egy tepsi hátulján amit előre melegítettünk és bevajaztunk.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Habos-diós finomság.
Tészta:

2x4 tojásfehérje
25dkg porcukor - ezt gőz felett felverni,majd gáztepsiben megsütni.

A tepsibe teszünk alufóliát,majd megkenjük étolajjal és megszórjuk liszttel.
KB 1 ÓRÁT SÜSSÜK "1"-ES LÁNGON.

Krém:

1,
4 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3dl tej
3 evőkanál cukor
Ezt megfőzzük,majd még a meleg masszához keverjük a 25dkg darált diót, majd ezt kihűtjük.

2,
4 tojássárgája
25dkg margarin
20dkg porcukor ezt habosra keverjük.

Címkék: sütemény recept

Tovább 

Piskóta: 6 db. tojás, 16 dkg cukor, 15 dkg Liszt, 3 dkg keserű kakópor, 2 ek. Tortadara, 1/2 dl olvasztott teavaj, 1/2 cs. sütőpor.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral a kakóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb.

Címkék: sütemény recept

Utolsó hozzászólás

Pozbai Józsefné Éva üzente 10 éve

Ezt én most leírtam és meg is fogom sütni!!nagyon szép gusztusos biztosan nagyon finom is.Köszönöm!!

Tovább 

Egy csokor virág...

Barátságunk jeléül csokrot hoztam néked.
Gyűjtöttem mezőn, színes dombok felett,
S ím kész ajándékra a virágcsokor.
Kérlek, bármerre is sodor az élet,
Ajándékom vidd magaddal,
Akár gyalog jársz, akár víg fogattal.

Csokrodban első virágszál a szeretet,
Azért oly fontos, mert Istentől ered.
Emberi sorsok összeötvözője.
Ha elveken nyugszik, nem múlandó,
Neked is ilyen szeretet a jó.

Türelem a második virágszál,
Hogy ne sírj, ne zúgolódj, ne kiáltsál,
Bármi is menjen végbe a szívedben.

Címkék: vers

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu