Habos-diós finomság.
Tészta:
2x4 tojásfehérje
25dkg porcukor - ezt gőz felett felverni,majd gáztepsiben megsütni.
A tepsibe teszünk alufóliát,majd megkenjük étolajjal és megszórjuk liszttel.
KB 1 ÓRÁT SÜSSÜK "1"-ES LÁNGON.
Krém:
1,
4 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3dl tej
3 evőkanál cukor
Ezt megfőzzük,majd még a meleg masszához keverjük a 25dkg darált diót, majd ezt kihűtjük.
2,
4 tojássárgája
25dkg margarin
20dkg porcukor ezt habosra keverjük.
Majd amikor kihűlt a diós krém, a két krémet összekeverjük!
A 4 habtejszínt előírás szerint elkészítjük.
Ha félig felvertük a habtejszínt(porból), teszünk bele habfixet, így keményebb lesz.
A kövekezőképpen rétegezzük:
7. Tortadara
6. Tejszínhab
5. Diós krém
4. Fehér piskóta
3. Tejszínhab
2. Diós krém
1. Fehér piskóta
Egy napig hagyjuk pihenni!
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Babapiskótás mézes
Habos linzer