Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Piskóta: 6 db. tojás, 16 dkg cukor, 15 dkg Liszt, 3 dkg keserű kakópor, 2 ek. Tortadara, 1/2 dl olvasztott teavaj, 1/2 cs. sütőpor.

A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral a kakóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 C-on, 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.

I. Krém: 20 dkg keserű csokoládé, 5 dkg vaj, 1 vaníliáscukor, 250 gr.-os Mascarpone fele, 2.5 dl tejszín.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.

II. Krém: 250 gr. gesztenyepűré, 5 dkg vaj, a mascarpone másik fele, 2.5 dl tejszín, 1 korty rum vagy pár csepp rumaroma.

A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét a rumot és a felvert tejszínhabot. Addig keverjük míg egyenletes krémet nem kapunk.

A sütemény összeállítása:
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan, lefőtt feketekávéba mártott, kb. 10-12 db. babapiskótával, erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakóport szórunk. Hűtőben, 3-4 óra alatt kifagyasztjuk. Hosszúkás szeletekre vágjuk.

Címkék: sütemény recept

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Pozbai Józsefné Éva üzente 10 éve

Ezt én most leírtam és meg is fogom sütni!!nagyon szép gusztusos biztosan nagyon finom is.Köszönöm!!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu