Kis türelmet...
Piskóta: 6 db. tojás, 16 dkg cukor, 15 dkg Liszt, 3 dkg keserű kakópor, 2 ek. Tortadara, 1/2 dl olvasztott teavaj, 1/2 cs. sütőpor.
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk az
olvasztott vajat és elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral a
kakóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos
masszához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán
beleforgatjuk a kakós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy
gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen
elsimítjuk, majd kb. 180-200 C-on, 15 perc alatt készre sütjük. A kisült
piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
I. Krém: 20 dkg keserű csokoládé, 5 dkg vaj, 1 vaníliáscukor, 250 gr.-os Mascarpone fele, 2.5 dl tejszín.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a
vaníliáscukrot, és addig keverjük míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Először a
Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot. Addig
keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
II. Krém: 250 gr. gesztenyepűré, 5 dkg vaj, a mascarpone másik fele, 2.5 dl tejszín, 1 korty rum vagy pár csepp rumaroma.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét a rumot
és a felvert tejszínhabot. Addig keverjük míg egyenletes krémet nem
kapunk.
A sütemény összeállítása: A piskóta egyik felére, rákenjük a
csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan, lefőtt feketekávéba mártott, kb.
10-12 db. babapiskótával, erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük
a másik piskóta lappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen
elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakóport szórunk. Hűtőben, 3-4 óra
alatt kifagyasztjuk. Hosszúkás szeletekre vágjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Babapiskótás mézes
Habos linzer