Kis türelmet...
Barna lap hozzávalói:
40 dkg liszt
fél cs. sütőpor
fél kocka margarin
12,5 dkg zsír vagy sütőmargarin
2 egész tojás
2 evőkanál kakaópor
2-3 evőkanál porcukor
Sárga lap hozzávalói:
40 dkg liszt
fél cs. sütőpor
fél Rama
12,5 dkg zsír vagy sütőmargarin
2 egész tojás
2-3 evőkanál porcukor
![]() |
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, előbb a barna tésztát, két részre
osztjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. A sárga tésztát is összegyúrjuk, 2
részre osztjuk. Az egyik sárga lapot kizsírozott vagy
kisütőmargarinozott, lisztezett tepsi hátuljára kinyújtjuk, megkenjük
szilvalekvárral ráreszeljük a mélyhűtőből kivett egyik barna tésztát és
megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is.
Az elsőt úgy csúsztatjuk le, hogy a barna legyen felül, a másodikat majd a barna felével a krémre borítjuk. Krém:
2 cs. vanília pudingot 5 dl tejjel megfőzünk. 1 margarint 25 dkg
porcukorral és 1 vaníliával kikeverünk. A két krémet összekeverjük, a
két lap közé tesszük, tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Somlói galuska
Hókifli
Babapiskótás mézes
Habos linzer