Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók:
5 tojás sárgája
1 cs. sütőpor
250 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor /én aromát használtam/
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
375 g liszt
5 tojás fehérje
3 ek. /nem púpozott/ cukrozatlan kakaópor




Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat.

A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom.

Megfelezem a tésztát, az egyik feléhez szitálom a 3 evőkanál kakaót.
Kivajazott, kilisztezett tortaforma (26 cm-es) aljába teszek először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni!

A világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta.

Ezt a kanalazgatást addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta.

Kb. 60-70 percig sütöttem 165 fokon. A tűpróba biztosabb.
Én csokoládékrémmel töltöttem meg, de ízlés szerint bármilyen krémmel meg lehet.

 

Címkék: sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu