Kis türelmet...
Hozzávalók:
5 tojás sárgája
1 cs. sütőpor
250 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor /én aromát használtam/
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
375 g liszt
5 tojás fehérje
3 ek. /nem púpozott/ cukrozatlan kakaópor
![]() |
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat.
A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom.
Megfelezem a tésztát, az egyik feléhez szitálom a 3 evőkanál kakaót.
Kivajazott, kilisztezett tortaforma (26 cm-es) aljába teszek először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni!
A világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta.
Ezt a kanalazgatást addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta.
Kb. 60-70 percig sütöttem 165 fokon. A tűpróba biztosabb.
Én csokoládékrémmel töltöttem meg, de ízlés szerint bármilyen krémmel meg lehet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Gyors fánk