Kis türelmet...
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg törtkrumpli
20 dkg margarin
1 csapott evőkanál só
fél pohár natúr joghurt
2 darab egész tojás
2,5 dkg élesztő
1 mokkáskanál cukor az élesztő felfuttatásához
+ 1 tojás a tetejét kenni
![]() |
A cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd az összes hozzávalót összegyúrom és 40-45 percre a hűtőbe teszem. A hűtési idő letelte után 3x20 percenként nyújtom és hajtogatom. Utoljára 1 cm vastagságúra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom, én egy 4 cm átmérőjű szaggatót használtam. Ezután megpöndörgetem, tepsibe rakom és felvert tojással bekenem a tetejét és előmelegített sütőben, ( villanytűzhelynél(,) 300 fokon előmelegítve, 200 fokra mérsékelve), 10-15 perc alatt sütöm. A sütési idő természetesen a sütő függvénye. Nagyon finom, puha marad még másnap is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csodatészta
Tejfölös pogácsa
Sajtkrémes fánk
Sajtkrémmel töltött pogácsa