Kis türelmet...
Tejfölös pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
10-15 dkg főtt, reszelt burgonya
10 dkg reszelni való sajt
só ízlés szerint.
Az élesztőt a fél deci tejben megáztatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatjuk. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Szép pirosra sütjük forró sütőben.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csodatészta
Krumplis pogácsa
Sajtkrémes fánk
Sajtkrémmel töltött pogácsa