Kis türelmet...
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 20 dkg margarin, fél citrom leve,1-1dl tej és tejföl,1 tojás,só.
A krémhez: 12 dkg vaj, 3 kockasajt, 2 evőkanál tejföl,só.
A díszítéshez: 15 dkg trappista vagy más kemény reszelhető sajt.
A tésztához a tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi alapanyaggal összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. 30 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk úgy, hogy mindig 1 sima, 1 pedig a közepén kilyukasztott pogácsa legyen. Ezeket felvert tojással megkenjük, összeragasztjuk, és megsütjük. A krém hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, minden pogácsa közepébe egy halmot rakunk, és a tetejüket reszelt sajttal meghintjük.
Isteni finom!- és nagyon mutatós! ( ezt is találtam)
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Csodatészta
Krumplis pogácsa
Tejfölös pogácsa
Sajtkrémes fánk