Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók: 2,5 dl víz, só, 75 gr vaj, 15 dkg liszt, 3 tojás.

Egy edényben felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk a sót, vajat,és a lisztet. Ezután vegyük le a tűzről, és addig keverjük a masszát, amíg el nem válik az edény oldalától.
Tegyük a tésztát egy tálba és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Jól dolgozzuk össze a tésztát! Tegyük a tésztát csillag nyomózsákba, /ha nincs egy zacskó végét vágjuk ki, ez is megfelel a célnak/.

Egy sütőlapra nyomjunk kisebb halmokat a tésztából. Tipp: ne felejtsünk alufóliát rakni a sütőlapra, különben leragadhat a tészta.

Sütés: Előmelegített sütőben kb.200 fokon süssük 10-12 percig, mig szép aranybarna lesz. Ez alatt készítsük el a tölteléket.

A kihűlt kis fánkokat vágjuk ketté, majd a nyomózsák segítségével töltsük meg a krémsajttal, és tegyük vissza a tetejét. Nagyon finom, nem lehet eleget késziteni belőle. A fánkokhoz többféle tölteléket is készíthetünk.

Töltelék receptek:

Márványsajtos töltelék: Hozzávalók: 20 dkg márványsajt, 20 dkg vaj, 25 dkg darált dió, 2 evőkanál konyak. A sajtot egy tálban alaposan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a diót és a konyakot. Keverjük össze, s már el is készült a töltelék.
Krémsajtos töltelék: Hozzávalók: 25 dkg krémsajt, 2 dl tejföl, 10 dkg sonka apróra vágva, petrezselyem, snidling, só, bors, őrölt köménymag. A krémsajtot a tejföllel keverjük habosra és adjuk hozzá a fűszereket és a sonkát.
Jól dolgozzuk össze, és kész a töltelék.

Címkék: sós sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu