Kis türelmet...
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
½ csomag sütőpor
2 kanál olaj
1 kanál víz
Megsütjük a piskótát. Megkenjük lekvárral, összetekerjük, vékony szeletekre metéljük. Folpackkal kibélelünk egy tálat és belerakjuk a tekercseket.(De kell hagyni tekercset a tetejére is. Én sütöttem 3 tojásból piskótát a tetejére, mert nagyobb tálba csináltam)
![]() |
Krém hozzávalók:
5,5 dl tej
1 krémpor
15 dkg kristálycukor
1 vanília cukor
20 g étkezési zselatin
500 ml cukrász tejszín
Krém:
4 dl tejből, 1 krémporból, 1 vanília cukorból és 15 dkg kristálycukorból pudingot főzünk.
1 ½ dl tejbe fölolvasztunk étkezési zselatint. Fölverünk 500ml cukrász tejszínt habnak.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverem a zselatint és a tejszínhabot. Mikor ez kész, beleöntöm rétegesen a tálba a tekercsekre,és megszórom bármilyen gyümölccsel. Utoljára a maradék tekercsekkel betakarom. Gyorsan dolgozz vele, nehogy hamarabb megkössön a zselatin. Hűtőben dermedésig hagyom.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta