Kis türelmet...
Hozzávalók a tésztához:
25
dkg liszt,
10 dkg vaj,
0,5 dkg élesztő,
2,5 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
0,5 dkg só
A lisztet, vajat és élesztőt elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összegyúrás után 20 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetés után 2 cipóra osztjuk a tésztát, majd a cipókat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és felcsavarjuk.
Töltelék:
40
dkg dió/mák,
10 dkg méz,
10 dkg mazsola,
7 dkg darált keksz,
32 dkg kristálycukor,
1 dl víz.
A diót/mákot, a kekszet, a mézet és a mazsolát egy tálban összekeverjük. A kristálycukorból és a vízből szirupot készítünk és az ízesített dióhoz/mákhoz öntjük. Összekeverjük, kihűtjük és a tésztára kenjük.
Felcsavarás után a tojássárgájával hosszanti irányban jól megkenjük. 10 perc szárítás után ismét megkenjük, ezúttal keresztirányban. További 10 perc szárítás után kisütjük
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta