Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók

Tészta: 

45 dkg liszt
15 dkg cukor

15 dkg zsír

1 tojás

2 dkg szalagória

kb.1 dl tej

Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.

 


Krém:

4 tojásból sütött piskóta
2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.

1 margarin

15 dkg cukor

1 cs. mazsola rumba áztatva

3 cs. vaníliás cukor

1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tubus rumaroma

A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal. A piskótát felkockázzuk és hozzákeverjük a krémhez.

Az egyik tésztalapot megkenjük valamilyen piros lekvárral (pl. vegyes, ribizli, meggy).

Rákenjük a krémet, azt is megkenjük lekvárral és lefedjük a másik lappal. 

Máz:

35-40 dkg porcukor
víz + rum+ piros ételfesték = 1 dl

A porcukorhoz annyi folyadékot adunk, hogy jól kenhető, de sűrű massza legyen, és rásimítjuk a tésztára.

Ha egy kicsit szikkadt a máz, késsel bekarcoljuk, ahol majd szeletelni szeretnénk, egy éjszakát áll és másnap ehető.

 

Címkék: sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu