Kis türelmet...
Hozzávalók:
2,5 dl tej
25 dkg cukor
20 dkg vaj
1/2 dl rum
3 evőkanál kakaó
20 dkg darált dióbél
30 dkg darált keksz
![]() |
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé (tortabevonó)
5 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tejet, a cukrot, a vajat és a rumot összefőzzük, belekeverjük a
kakaóport. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a darált diót és a darált
kekszet. Sütőlemezre vagy tálcára öntjük, elsimítjuk kb. 20-30 cm-es
formára és megvárjuk, míg kihűl.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat.
Levesszük a tűzről, kevergetjük és picit várunk, hogy ne legyen nagyon
meleg, mert akkor lefolyik a süteményről. Az olvasztott csokival
megkenjük a süteményt, félretesszük, amíg a bevonat megdermed, és csak
utána szeleteljük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta