1-2 nagy doboz tejföl
(tepsi, vagy tál méretétől függően)
4-5 ek olaj (én olívaolajat használok)
tál/tepsi kikenéséhez:
vaj
elkészítés
A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept
egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük
legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott
fokhagymával.
Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a
kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a
lisztes csirkére.
Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma
füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek
zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom
megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb.
200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a
fóliát és további 20 percig pirítjuk.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kapcsolódó cikkek:
Sertésborda Dubarry módra
Illatos omlós csirkemell
Pita gyroshoz
Tejfölös-sajtos csirkecomb