Kis türelmet...
Piskóta:
6
db tojás
18 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
8
dl tejszín
2 dkg kakaó
6 dkg porcukor
2 db narancs
Máz:
5 dkg cukor
1 dkg vaj
![]() |
Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, s a sütőporos, szitált lisztet.
Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s kihűtjük a tésztát.
Két lapra szeljük, egy vastagabbra és egy vékonyabbra.
A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot . Valamennyit tegyünk félre díszítéshez, a maradékot osszuk két részre.
Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba a narancsok levét.
A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a kakaós krémet, majd a vékony lap kerül rá, és erre a narancsos krémet kenjük.
A
tortát hűtőben lehűtjük, és elkészítjük a mázat.
A cukrot világosbarnára pirítjuk, elkeverjük a vajjal, langyosan a torta
tetejére kenjük, és ismét hűtőbe tesszük.
A tortát kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük.
Kiegészítés:
Én apró kockákra vágtam a narancsokat és az egészet
belekevertem a krémbe, sokkal finomabb lett . A tetejét
narancsszeletekkel díszítettem és tortadarával, nem készítettem el rá a
mázat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta