Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Piskóta:

6 db tojás
18 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

8 dl tejszín
2 dkg kakaó
6 dkg porcukor
2 db narancs

Máz:
5 dkg cukor
1 dkg vaj


Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, s a sütőporos, szitált lisztet.

Kerek tortaformában (a forma alját kenjük ki, szabjunk bele papírt, erre öntsük a masszát), előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki, kb. 35-40 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával. Rácsra borítva lehúzzuk a papírt, s kihűtjük a tésztát.

Két lapra szeljük, egy vastagabbra és egy vékonyabbra.

A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot . Valamennyit tegyünk félre díszítéshez, a maradékot osszuk két részre.

Az egyik részbe a kakaót keverjük, a másikba a narancsok levét.

A vastagabb lapot visszatesszük a formába, rákenjük a kakaós krémet, majd a vékony lap kerül rá, és erre a narancsos krémet kenjük.

A tortát hűtőben lehűtjük, és elkészítjük a mázat.

A cukrot világosbarnára pirítjuk, elkeverjük a vajjal, langyosan a torta tetejére kenjük, és ismét hűtőbe tesszük.

A tortát kivesszük a formából és tetszés szerint díszítjük.

Kiegészítés: Én apró kockákra vágtam a narancsokat és az egészet belekevertem a krémbe, sokkal finomabb lett . A tetejét narancsszeletekkel díszítettem és tortadarával, nem készítettem el rá a mázat.

Címkék: sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu