Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók:

3-3,5 kg közepes méretű krumpli (lehetőleg egyforma nagyságú)
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, ételízesítő
bors
pirospaprika
őrölt kömény
1 nagypohár tejföl (lehet fele-fele arányban kefir is)
5-10 dkg zsír
pár szelet füstölt szalonna 

Elkészítés:

A krumplit megpucolni, közepét kiemelni (spirális kifúró, vagy karalábévájó), a darált húst a hagymával, fokhagymával, sóval és fűszerekkel összegyúrni (én kicsit bátrabban fűszerezek, de mindenki ízlés szerint használja az ízesítőket), kivájt krumplikat jól megtölteni, tepsibe helyezni, zsírt közé adagolni, sózni, ill. ételízesítővel megszórni, tejföllel tetejét alaposan megkenni, minden krumpli tetejére kis szalonnakockát tenni, kevés vizet aláönteni. Alufóliával lefedve 1,5-2 órát (kis-közepes lángon) sütni. A krumpli, ha puha nyitottan sütni, amíg szép színt kap. Ilyenkor még kis tejfölt szoktam rá tenni, mert a hosszú sütés alatt eltűnik az elején rátett tejföl. Savanyúsággal szoktam tálalni.

Kiadós, laktató, nem túl drága étel. 

Címkék: krumpli recept

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu