Kis türelmet...
Hozzávalók:
![]() |
2 csirkemell felkockázva
<!--[endif]-->
A bundához:
1/2 csésze liszt
1/4 csésze étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál olaj
2/3 csésze víz
só, bors
A mázhoz:
2 kanál méz
2 kanál gyümölcscukor (én barna cukrot használok)
fél csésze ketchup
1 dl víz
1 kanál szezámmag
Elkészítés:
Egy csirkemellet felkockázunk, esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.
A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk, amíg picit besűrűsödik, majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük (tehetünk bele Chilit is).
Párolt rizzsel vagy krumpli pürével is nagyon finom!
Tanácsok: nagyon egyszerű elkészíteni, kezdőknek is bátran ajánlom,a kínait kedvelőknek pedig különösen!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pita gyroshoz
Sertésborda Dubarry módra
Nem-lehet-abbahagyni csirke
Illatos omlós csirkemell