Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók:


15 db tojásfehérje
45 dkg kristálycukor
50 dkg darált dió
3 dkg finomliszt

7,5 g zselatinpor
7,5 cl víz

3,75 dl 2,8 %-os tej
2 cs. vaníliás cukor
7,5 tojássárgája
18 dkg kristálycukor

45 dkg vaj /nem margarin, hanem teavaj!/
7,5 dkg darált dió
7,5 cl konyak

2,5 cl konyak
1 tábla fehér csoki
2 cikk tej-tortabevonó

2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
2 púpozott evőkanálnyi sárgabarack lekvár
/A mennyiségekre nagyon figyeljünk!/

Elkészítés:

A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a habverés végén a kristálycukrot, apránként tovább verve, majd finoman beleforgatjuk a darált diót és a lisztet.

5 kerek lapot sütünk belőle. /Ez a mennyiség 26 cm átmérőjű kerek, kapcsos tortaformába való!/ A mennyiséget pontosan osszuk el, hogy egyforma vastag lapokat kapjunk, mikor kisül, ez kb. 1 cm vastag lesz.

Én előre kivágok 5 db kerek sütőpapírt a tortaforma aljára, s ha megsült, ezzel együtt csúsztatom le, és mikor kihűlt, akkor húzom le róla. Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen törik. A tetejére kiválasztom azt, amelyiknek a legszebb az alja, és azt teszem tetejének, aljával felfelé!

Krém:

A zselatinport megduzzasztjuk a hideg vízben. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd a forrásban lévő tejbe öntjük, gyorsan keverve felforraljuk és hozzáadjuk a duzzasztott zselatint.

Ha teljesen kihűlt /közben azért néhányszor óvatosan keverjük meg/, kikeverjük a teavajjal, a darált dióval és a konyakkal.

A lapokat megspricceljük, vagy kenőecsettel megkenjük konyakkal, a krémet 5 részre osztjuk, a lapokat megtöltjük, oldalát is megkenjük, majd kis darált dióval bevonjuk. A tetejét lekenjük forralt baracklekvárral.

Felolvasztjuk a fehér csokit /én mikróban szoktam gyűszűnyi olajjal 1 percig/ és ráöntjük a torta tetejére, óvatosan kikenjük egészen a széléig.

Felolvasztjuk ugyanígy a tortabevonót és csiga alakban rácsurgatjuk a fehér bevonat tetejére, majd a közepétől 8 cikkben a kés hegyével óvatosan vonalat húzunk a széléig, ez adja meg a jellegzetes mintázatát!

A habtejszínt felverjük kevés porcukorral és a habfixálóval és a szélét körbe mintázzuk vele.

Nem olcsó, nem könnyű, de megéri! 

Címkék: sütemény torta

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu