Kis türelmet...
ozzávalók:
1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
1,5 csomag vanília puding (de lehet más ízű is)
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin
![]() |
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk a keksszel, ez lesz a sütink alapja. Ezután a pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük.
Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is. Óvatosan a kekszre kanalazzuk, ügyelve, hogy a kekszek ne emelkedjenek fel. A krém tetejére szintén keksz kerül.
Betesszük a hűtőbe (legjobb egy éjszakára), hogy a keksz megpuhuljon a krémtől, és jól szeletelhető legyen a sütink.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Gesztenyés süti sütés nélkül
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény