4 tojás sárgáját 28 dkg porcukorral kikeverünk,apránként hozzáadunk 10 kanál vizet. Majd a ledarált diót,és 20dkg lisztet a sütőporral és végül a 4 tojás habja. Vajazott, lisztezett tepsibe sütjük. Mikor megsült hagyjuk kihűlni és az alábbi krémet tesszük a tetejére. 4 dl tejből 4 ek lisztből besamelt készítünk. Ezt is hagyjuk teljesen kihűlni (különben elolvad a krém) közben míg hűl kikeverünk 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral 1 egész tojással. Majd hozzáadjuk a kihűlt besamelt, és a vaníliacukrot. jól kikeverjük,ezt a krémet rakjuk a kihűlt süteményre.Egyenletesen elsimítjuk rajta, majd csoki máz a tetejére. Amit úgy szoktam, hogy étcsokit felolvasztok egy kevés margarinnal és mikor kihűlt a sütemény tetejére öntök egyenletesen. Nagyon finom.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta