1 csésze apróra vágott rahát (török eredetű, gyümölcszselé-szerű, kockára vágott és porcukorba forgatott édesség, a szerk.)
1 csésze liszt
1 sütőpor
Krém hozzávalói:
7 tojás sárgája
20 dkg porcukor
1 vaj
Recept
Piskóta: 4 tojás sárgáját elkeverünk 25 dkg cukorral, 7 kanál vízzel. Hozzá adjuk a 20 dkg lisztet, 4 tojásfehérje kemény habját és a sütőport. Ezt megsütjük és hosszában ketté vágjuk. Közepe: 7 tojásfehérjét felverünk, 1 csésze cukorral azután hozzá adjuk a csésze dióbelet, rahátot, lisztet és a sütőport. Ezt megsütjük. Krém: 7 tojássárgáját elkeverünk, 20 dkg porcukorral gőz felett, amíg meg vastagodik. Miután kihűlt hozzáadjuk a vajat. (én a vajat apránként szoktam hozzáadni)
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta