Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

 

network.hu

 

 

 

 

"a világon semmi nem olyan nehéz, mint az őszinteség..."

 

 

 

 

network.hu

 

 

„Az őszinteség olyan dolog, amely akkor történik, amikor teljesen benne vagy valamiben, ám az emberek legtöbbször tévednek az őszinteségről alkotott elképzeléseikben. Azt hiszik, komolynak lenni ugyanaz, mint őszintének lenni. De a komolyság nem egyenlő az őszinteséggel. És ha teljesen benne vagy valamiben, ha nem tartasz vissza semmit, akkor hol vagy te? Teljesen eggyé váltál a cselekvéssel. A cselekvő nincs többé jelen. És amikor a cselekvő nincs jelen, akkor születik az őszinteség. De hogyan lehetnél akkor komoly? A komolyság a cselekvőhöz tartozik.

 

Az őszinteséget nem tudod művelni. A komolyságot művelheted, de az őszinteséget nem. Patandzsali azt mondja, a sikerhez azok állnak a legközelebb, akiknek az erőfeszítései intenzívek és őszinték. Valójában persze semmi szükség arra, hogy azt mondjuk: „intenzívek és őszinték", hiszen az őszinteség mindig intenzív. Azonban az intenzitás nem mindig őszinte. A komolyságban is lehetsz intenzív. Lehetsz intenzív millió-egy dologban, miközben mégsem vagy őszinte” (Osho)

 

 

network.hu

 

"Nincs a világon nehezebb, mint őszintének lenni, és nincs könnyebb, mint hízelegni. Ha az őszinteségben csak egyetlen hang hamis, már megvan a disszonancia, és ezzel együtt a botrány. De ha a hízelgés végig, az utolsó hangig hamis, akkor is kellemes, akkor is élvezettel hallgatják."

 

Dosztojevszkij

 

 

network.hu

 

"Csak a gyerekeknek és a bolondoknak bocsátjuk meg, hogy őszinték hozzánk: a többiek , ha olyan vakmerők, hogy utánozni merik őket előbb-utóbb meg fogják bánni."

 

E. M. Cioran

 

network.hu

 

 

„Az őszinteség nem azt jelenti, hogy mindent kimondunk, amit gondolunk, hanem azt, hogy meggondolunk mindent, amit kimondunk”

 

(Hypolite De Livry)

 

 

network.hu

 

 

“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és midnen őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.”

 

(Elbert Hubbard)

 

 

network.hu

 

 

 

“Az őszinteség a személyiség varázsa.”

 

(Tatiosz)

 

 

network.hu

 

 

 

"Nagy erőforrásoknak kell rejleniük elménkben és szívünkben, hogy méltányoljuk az őszinteséget akkor is, ha megsebez bennünket, vagy őszinték legyünk anélkül, hogy őszinteségünk sértő volna. Kevés ember elég gerinces ahhoz, hogy elviselje és megmondja az igazat."

 

(Vauvenargues)

 

 

network.hu

 

 

"...Minden, amit mondani tudok, esetleg tizenöt szempontból érvényes, a tizenhatodikból nem. S lehet, hogy néked éppen ez a tizenhatodik szempont tetszik a legfontosabbnak. Akkor hát megbuktam nálad... Minden, amit én mondani tudok, megcáfolható. Minden, amit mondani tudok, annak alighanem diametrális ellentéte is bebizonyítható. De továbbá: az ember nem is tudhat mindent, adataim tehát kétségtelenül hiányosak lesznek mindenben, amit állítok. Ezenfelül adataim hibásak is lesznek. No, de dobd el felét annak, amit mondani tudok, abból is kijöhet számodra valami. Mert valami kis igazamat azért javarészt felfedezheted abban, amit hosszú életem során, és sok töprengés árán megállapítottam. Ha jól odafigyelsz..." Füst Milán

 

 

...a jól odafigyelés, az erőforrás, és hogy őszinték legyünk - sértés nélkül – így együtt az igazi!

 

 

network.hu

 

ŐSZINTESÉG



Már voltam botránkoztató
s botránytól rettegő is;
tudom, hogy néha bűn a szó,
a hallgatás megőriz,

de inkább vádoltam magam,
mint hogy megbújva éljek,
mig beragyognak súlyosan
megérdemelt erények.

Válaszoltam mindenkinek:
mikor, miben hibáztam.
De nem sok jóságban hiszek
- s nem minden lázadásban.

 

Keresztes Ágnes

 

network.hu

 

 

 

Címkék: gondolatok őszinteség

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu