Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

sándor blogja

 

 

Kombe

2014.01.16 16:57

Kombe

Olyan, mint egy nagyon finom töltött kenyér, ami ha kihűlt lapokra szét lehet szedni.

Ebbe a receptben a facebookba akadtam bele, sorra repültek a fotók elém. De nem csak magyar oldalakon, hanem számos külföldi blogon is olvasható. Hónapok óta szemeztünk vele, most én is elkészítettem. A töltelék mindenhol más, ez is olyan ki mit szeret, talál otthon a hűtőben. Olvastam olyan török blogot ahol ezt a receptet (ugyanez szóról szóra) nem 3, hanem 6 részre osztották, tették egymásra ugyanígy, annyi különbséggel kerek lappá nyújtotta és egy pizza sütőben sütötte meg hajtogatás nélkül.

Címkék:

Tovább 

Kinder bueno szelet házilag

 

Hozzávalók

Alsó tésztaréteghez:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek. porcukor
- 1ek. zsemlemorzsa
- 1 ek. étolaj
- 3 ek. liszt
- 2 tk. sütőpor
- 20 dkg durvára darabolt mogyoró (vagy dió)
- nutella (kb. 3 ek.)


Krémhez:
- 1,5 cs. vaníliás pudingpor
- 3. ek. liszt
- 6 tojássárgája
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki

Egyéb:

- háztartási keksz (kb.

Címkék:

Tovább 

Elkészítése: A megmosott, megtisztított húst bedörzsöltem sóval és borssal, majd állni hagytam. Elkészítése előtt hegyes késsel itt-ott megszúrkáltam, és a lyukakba fokhagymacikkeket dugdostam. Tepsibe fektettem, rákarikáztam egy fél citromot, rátettem vagy két babérlevelet, meglocsoltam kevés olajjal, öntöttem alá kb. 2 dl vizet, alufóliával lefedtem és forró sütőben kb. egy óra alatt megpároltam-sütöttem. Egyszerűen friss zöldségsalátával ettük.

Címkék:

Tovább 

Kecskepörkölt burgonyával

 




Hozzávalók:
1,5 kg kecskehús, 6 db hagyma, delikát, só, bors, olaj, őrölt pirospaprika, csí­pőspaprika, tv-paprika, gulyáskrém, pörkölt kocka vagy Erős Pista, babér­levél, 1 fej fokhagyma, 2 dl vörösbor.
 

 
Elkészítése:
A kockára vágott kecskehúst bő vízben megabárolom. A vízbe babérlevelet és fokhagymát teszek.
Amíg abárolódik, egy lábosban kevés olajon a hagymát megdinsztelem, és a tűzhelyről félrehúzva őrölt pirospaprikával meghintem.

Címkék:

Tovább 

Karácsonyi narancskrémes fatörzs

Könnyű piskóta lágy, narancsos krémmel. Jó szívvel ajánlom kezdő háziasszonyoknak is, mert  könnyen, gyorsan elkészíthető.

Elkészítés

1. A tojáshabot pici sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem. A tojássárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd apránként beleszitálom és óvatosan beleforgatom a kakaóporral elvegyített lisztet is.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem.

Címkék:

Tovább 

Kapros juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
2 db tojás
0,5 kg búzaliszt
fél teáskanál só
5 dkg mangalica szalonna
1 pohár tejföl
0,5 kg juhtúró
darált bors
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor

Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd reszeljük le egy finomlyukú reszelőn. Tegyük egy tálba, majd szórjuk rá a lisztet, üssük rá a tojásokat, majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát tudjunk készíteni belőle.
Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, szórjunk bele sót, majd galuskaszaggatóval szaggassuk a sztrapacska tésztáját a vízbe.

Címkék:

Tovább 

Gazdag zöldségleves csicseriborsóval

 

Gazdag zöldségleves csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 15 dkg csicseriborsó
  • 1 liter húsleves
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 8 dkg zellergumó
  • 15 dkg kelbimbó
  • 2 evőkanál Vénuszolaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1-1 csipet szárított kakukkfű és rozmaring
  • bors
  • 4 dkg csigatészta
  • 3-4 szál petrezselyemzöld
  • 1/4 piros húsú paprika

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, a leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25 perc).

Címkék:

Tovább 

Fehérboros körtelekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg körte
  • 60 dkg cukor
  • 5 szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • szalicil

A körtét hámozd meg, és vékonyra szeleteld fel. A cukorra öntsd rá a bort, és főzz belőle szirupot. Add hozzá a körtét, valamint a karikára vágott citromot és a szegfűszeget. Folytonos keverés mellet forrald fel, majd forrástól számítva még 5 percig főzd. Töltsd tiszta üvegekbe, szórd meg szalicillal a tetejüket, celofánnal fedd be, és dunsztold be melegbe őket.

Címkék:

Tovább 

Diós-barackos rugelach

Vagyis a klasszikus rugelach. Volt már csokis is, szuper volt, és hát hogy is mondjam: ez sem volt rossz. Brúnó is nyúlt vagy 5 centit, csak hogy elérje..:)

 

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

Tészta:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
12 dkg puha vaj
4,5dkg porcukor
15 dkg liszt

Töltelék:
darált dió
sárgabarack lekvár – ha van, házi

A tetejére:
1 db tojás

1. A tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

Címkék:

Tovább 

 

 

Diós bejgli

 

 

 

 

 

Hozzávalók

  • A tésztához

1,25 kg liszt
40 dkg Rama

15dkg zsír
15 dkg porcukor
2 dkg só
3 dl tej
3 db tojás sárga
5 dkg élesztő

  • Töltelék

60 dkg darált dió
50 dkg porcukor
25 dkg rumba áztatott mazsola
1 citrom héja
2 vaníliás cukor
3 dl forralt tej
2 tojás sárga

  • A tepsibe

sütőpapír


Elkészítés

A tésztához valókat össze gyúrjuk és 6 cipóba osztjuk. 30 percet pihentetjük.

Címkék:

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu