Kis türelmet...
11 éve | 0 hozzászólás
Ötperces fánk
A babgulyáshoz általában palacsinta készül nálunk, de a napokban már volt palacsinta - kelt tésztás fánkra pedig már nem volt elég időm - emiatt úgy gondoltam, kipróbálom a neten "keringő" ötperces fánkot. Az illata és az íze teljesen fánk élményt nyújt, az állaga viszont tömörebb, sűrűbb a kelt tésztás változattól - ennek ellenére mégsem terheli meg annyira a pocakunkat a joghurtnak köszönhetően. ...és ami még mellette szól, hogy nem kell keleszteni - valóban 5 perc alatt elkészül (hamarabb el lehet készíteni, mint megírni róla most a receptet :).
11 éve | 0 hozzászólás
Kombe
2014.01.16 16:57
Kombe
Olyan, mint egy nagyon finom töltött kenyér, ami ha kihűlt lapokra szét lehet szedni.
Ebbe a receptben a facebookba akadtam bele, sorra repültek a fotók elém. De nem csak magyar oldalakon, hanem számos külföldi blogon is olvasható. Hónapok óta szemeztünk vele, most én is elkészítettem. A töltelék mindenhol más, ez is olyan ki mit szeret, talál otthon a hűtőben. Olvastam olyan török blogot ahol ezt a receptet (ugyanez szóról szóra) nem 3, hanem 6 részre osztották, tették egymásra ugyanígy, annyi különbséggel kerek lappá nyújtotta és egy pizza sütőben sütötte meg hajtogatás nélkül.
11 éve | 0 hozzászólás
Kinder bueno szelet házilag
Hozzávalók
Alsó
tésztaréteghez:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek. porcukor
- 1ek. zsemlemorzsa
- 1 ek. étolaj
- 3 ek. liszt
- 2 tk. sütőpor
- 20 dkg durvára darabolt mogyoró (vagy dió)
- nutella (kb. 3 ek.)
Krémhez:
- 1,5 cs. vaníliás pudingpor
- 3. ek. liszt
- 6 tojássárgája
- 5 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki
Egyéb:
- háztartási keksz (kb.
11 éve | 0 hozzászólás
Elkészítése: A megmosott, megtisztított húst bedörzsöltem sóval és borssal, majd állni hagytam. Elkészítése előtt hegyes késsel itt-ott megszúrkáltam, és a lyukakba fokhagymacikkeket dugdostam. Tepsibe fektettem, rákarikáztam egy fél citromot, rátettem vagy két babérlevelet, meglocsoltam kevés olajjal, öntöttem alá kb. 2 dl vizet, alufóliával lefedtem és forró sütőben kb. egy óra alatt megpároltam-sütöttem. Egyszerűen friss zöldségsalátával ettük.
11 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg kecskehús, 6 db hagyma, delikát, só, bors, olaj, őrölt pirospaprika, csípőspaprika,
tv-paprika, gulyáskrém, pörkölt kocka vagy Erős Pista, babérlevél, 1 fej
fokhagyma, 2 dl vörösbor.
Elkészítése:
A kockára vágott kecskehúst bő vízben megabárolom. A vízbe babérlevelet és
fokhagymát teszek.
Amíg abárolódik, egy lábosban kevés olajon a hagymát megdinsztelem, és a
tűzhelyről félrehúzva őrölt pirospaprikával meghintem.
Karácsonyi narancskrémes fatörzs
Könnyű piskóta lágy, narancsos krémmel. Jó szívvel ajánlom kezdő háziasszonyoknak is, mert könnyen, gyorsan elkészíthető.
Elkészítés
1. A
tojáshabot pici sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem.
A tojássárgáját már kézi habverővel forgatom a habba, majd apránként
beleszitálom és óvatosan beleforgatom a kakaóporral elvegyített lisztet is.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, és 200 fokra előmelegített sütőbe
teszem.
11 éve | 0 hozzászólás
Kapros juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
2 db tojás
0,5 kg búzaliszt
fél teáskanál só
5 dkg mangalica szalonna
1 pohár tejföl
0,5 kg juhtúró
darált bors
1 evőkanál vaj
1 csokor kapor
Elkészítés:
Hámozzuk meg a burgonyát, majd reszeljük le egy finomlyukú reszelőn. Tegyük egy
tálba, majd szórjuk rá a lisztet, üssük rá a tojásokat, majd annyi vizet adjunk
hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát tudjunk készíteni belőle.
Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, szórjunk bele sót, majd
galuskaszaggatóval szaggassuk a sztrapacska tésztáját a vízbe.
Gazdag zöldségleves csicseriborsóval
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, a leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25 perc).
11 éve | 0 hozzászólás
Fehérboros körtelekvár
Hozzávalók:
A körtét hámozd meg, és vékonyra szeleteld fel. A cukorra öntsd rá a bort, és főzz belőle szirupot. Add hozzá a körtét, valamint a karikára vágott citromot és a szegfűszeget. Folytonos keverés mellet forrald fel, majd forrástól számítva még 5 percig főzd. Töltsd tiszta üvegekbe, szórd meg szalicillal a tetejüket, celofánnal fedd be, és dunsztold be melegbe őket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
PADLIZSÁNKRÉM
11 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
· 2 hosszúkás, vékony padlizsán (45-50 dkg)
· 1 nagy fej vöröshagyma
· fél dl
olaj
· 3 gerezd fokhagyma
· citromlé
· só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
a padlizsánt megmosom, héjastul karikákra vágom, és mindkét oldalát megsózva, 20 percig hagyom állni, addigra keserű levét kiengedi. Közben a hagymát megtisztítom és kockákra vágom.
Címkék:
Tovább