Kis türelmet...
10 éve | 0 hozzászólás
Amerikai krémes
Tészta: 10 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1,5 csomag sütőpor, 3
evőkanál kakaó, 23 kanál víz
Krém: 4 csomag vaníliapuding, 10 tojás fehérje, 7,5
evőkanál porcukor
Hab: 0,5 l tejszín, 2 habfixáló
A tojás sárgákat, a cukrot, a lisztet, a sütőport,
a kakaót és a vizet összekavarjuk és 25-30 percig sütjük. A pudingokat sűrűre
főzzük és még forrón hozzákavarjuk a tojásfehérjék felvert habját és a
porcukrot. A forró tésztára kenjük és kb 7-8 perc alatt narancssárgára sütjük.
10 éve | 0 hozzászólás
Almás gombóc
Hozzávalók:
A meghámozott almát vágd apró kockákra. Add hozzá a darált diót, a reszelt citromhéjat, majd a tejjel, a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a búzadarával gyúrd össze tészta állagúvá. Formálj belőle gombócokat, majd dobd rögtön lobogó, forró vízbe. 10-12 perc után vedd ki, és csepegtesd le.
10 éve | 0 hozzászólás
A The Kitchn nevű főzéssel és konyhatervezéssel foglalkozó netes magazin szerzője hosszas kísérletezés után találta meg ennek a gazdag, olaszos salátaöntetnek a receptjét, amit még csirkehús pácolásához vagy grillezett zöldségek ízesítéséhez is használhatunk.
Hozzávalók:
• 2,5 deci olívaolaj
• 0,6 deci fehérborecet
• 2 evőkanál vörösborecet
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál finomra vágott hagyma
• 2 evőkanál finomra vágott kaliforniai paprika
• 2 teáskanál dijoni mustár
• 1 teáskanál méz
• 1 teáskanál só
• negyed teáskanál szárított oregáno
• negyed teáskanál szárított majoránna
• 1 csipet őrölt csili
• frissen őrölt fekete bors
Öntsük egybe
a hozzávalókat egy jól
záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy
tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
CSERESZNYE-MEGGY BEFŐTT
10 éve | 0 hozzászólás
Nekem ez a legegyszerűbb:3 liter víz 1.2kg cukor felforralni, lezárni, megmosod 2x váltott vízben a cserit és üvegekbe rakom közben rázogatod az üveget h több férjen. megszórom icipici szalicillal, vagy a szirupba belefőzöd a na benzonátot. A forró szirupot ráöntöd a cserire, és azonnal lezárod. A szirup 12 7.2dl es üveghez elég. Lábos aljára újság papír (hogy nehogy szétmenjen az üveg) az edénybe beleállítod, az üvegeket, annyi vizet öntesz alá, h félig legyen az edény.
Címkék:
Tovább