Kis türelmet...
11 éve | 0 hozzászólás
Diós bejgli
|
Hozzávalók
1,25 kg liszt
40 dkg Rama
15dkg zsír
15 dkg porcukor
2 dkg só
3 dl tej
3 db tojás sárga
5 dkg élesztő
60 dkg darált dió
50 dkg porcukor
25 dkg rumba áztatott mazsola
1 citrom héja
2 vaníliás cukor
3 dl forralt tej
2 tojás sárga
sütőpapír
Elkészítés
A tésztához valókat össze gyúrjuk és 6 cipóba osztjuk. 30 percet pihentetjük.
11 éve | 0 hozzászólás
Nekem ez a legegyszerűbb:3 liter víz 1.2kg cukor felforralni, lezárni, megmosod 2x váltott vízben a cserit és üvegekbe rakom közben rázogatod az üveget h több férjen. megszórom icipici szalicillal, vagy a szirupba belefőzöd a na benzonátot. A forró szirupot ráöntöd a cserire, és azonnal lezárod. A szirup 12 7.2dl es üveghez elég. Lábos aljára újság papír (hogy nehogy szétmenjen az üveg) az edénybe beleállítod, az üvegeket, annyi vizet öntesz alá, h félig legyen az edény.
11 éve | 0 hozzászólás
Amerikai krémes
Tészta: 10 tojás sárgája, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1,5 csomag sütőpor, 3
evőkanál kakaó, 23 kanál víz
Krém: 4 csomag vaníliapuding, 10 tojás fehérje, 7,5
evőkanál porcukor
Hab: 0,5 l tejszín, 2 habfixáló
A tojás sárgákat, a cukrot, a lisztet, a sütőport,
a kakaót és a vizet összekavarjuk és 25-30 percig sütjük. A pudingokat sűrűre
főzzük és még forrón hozzákavarjuk a tojásfehérjék felvert habját és a
porcukrot. A forró tésztára kenjük és kb 7-8 perc alatt narancssárgára sütjük.
11 éve | 0 hozzászólás
Almás gombóc
Hozzávalók:
A meghámozott almát vágd apró kockákra. Add hozzá a darált diót, a reszelt citromhéjat, majd a tejjel, a tojásokkal, a vajjal, a cukorral és a búzadarával gyúrd össze tészta állagúvá. Formálj belőle gombócokat, majd dobd rögtön lobogó, forró vízbe. 10-12 perc után vedd ki, és csepegtesd le.
11 éve | 0 hozzászólás
A The Kitchn nevű főzéssel és konyhatervezéssel foglalkozó netes magazin szerzője hosszas kísérletezés után találta meg ennek a gazdag, olaszos salátaöntetnek a receptjét, amit még csirkehús pácolásához vagy grillezett zöldségek ízesítéséhez is használhatunk.
Hozzávalók:
• 2,5 deci olívaolaj
• 0,6 deci fehérborecet
• 2 evőkanál vörösborecet
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál finomra vágott hagyma
• 2 evőkanál finomra vágott kaliforniai paprika
• 2 teáskanál dijoni mustár
• 1 teáskanál méz
• 1 teáskanál só
• negyed teáskanál szárított oregáno
• negyed teáskanál szárított majoránna
• 1 csipet őrölt csili
• frissen őrölt fekete bors
Öntsük egybe
a hozzávalókat egy jól
záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy
tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Diós-barackos rugelach
11 éve | 0 hozzászólás
Diós-barackos rugelach
Vagyis a klasszikus rugelach. Volt már csokis is, szuper volt, és hát hogy is mondjam: ez sem volt rossz. Brúnó is nyúlt vagy 5 centit, csak hogy elérje..:)
Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
Tészta:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
12 dkg puha vaj
4,5dkg porcukor
15 dkg liszt
Töltelék:
darált dió
sárgabarack lekvár – ha van, házi
A tetejére:
1 db tojás
1. A tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
Címkék:
Tovább