Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magdolna blogja

 

Hozzávalók: 2 db filézett csirkemell, 0,5 kg szeletelt bacon, liszt, tojás, sajt a panírozáshoz.

A filézett csirkemellet felszeletelem, picit kiklopfolom enyhén megsózom. Egy jénai tálat kibélelem (oldalát is) a bacon szalonnával. Utána elkezdem a húst panírozni úgy, hogy liszt, tojás, sajt és szépen sorban ráhelyezem a bacon szalonnára. Amikor a hús elfogyott a tetejét is befedem a szalonnával és beteszem a sütőbe lefedve, fedővel vagy alufóliával. A végén leveszem a fedőt és a tetejét is megpirítom.

Címkék: recept

Tovább 

Hozzávalók nagy adaghoz: 60 dkg finomliszt, 40 dkg Ráma margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2-3 csomag vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja, 2 csipet só, 2-4 evőkanál tejföl.

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, jól összedolgozzuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. (Nagy erő kell hozzá, akinek van dagasztó gépe, vegye használatba!)

Ha kész vagyunk a tésztával, akkor folpackba csomagolva (én 4 részre szoktam osztani) egy egész éjszakára hűtőbe helyezzük!

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók: 40 dkg liszt,15 dkg zsír, 4 tojássárgája, 5 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1-2 dl tejföl, csipet só.

Összegyúrjuk a hozzávalókat, 4 részre osztjuk, 1/2 órát pihentetjük. Pihentetés után 20X30 cm-es lapokra nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, 2 oldalról feltekerjük, hogy középen rés maradjon (kb.2cm). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat és szépen eligazgatjuk.

A középső résekbe a következő töltelék kerül: 4 tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliával kemény habbá verünk, majd belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1csomag sütőpor, kevés tejföl.
A töltelékhez: 15 dkg baracklekvár.
A tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor.

A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle,előmelegített sütőben,közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük,belekeverjük a darált diót,és a vaníliás cukrot.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 1 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.

A töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor.
A tetejére: 1 tortabevonó, kevés olaj.


 
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztva lapokat sütünk belőle, ezalatt elkészítjük a krémet.

Címkék: sütemény

Tovább 

 

Tejfölös pogácsa

 

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
10-15 dkg főtt, reszelt burgonya
10 dkg reszelni való sajt
só ízlés szerint.

Az élesztőt a fél deci tejben megáztatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatjuk. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal.

Címkék: sós sütemény

Tovább 


Karcagi Ferdinánd

Hozzávalók:

75 dkg liszt
4 tojássárgája
4 dkg élesztő
1/2 liter tej a tésztába
25 dkg cukor+ 4-5 evőkanál
egy kevés só
1 csomag Rama margarin
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej sütés közben
mazsola, ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztbe beleütjük a tojások sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány dl langyos  tejben, és megvárjuk, hogy egy kicsit megkeljen. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és hozzáadjuk a maradék sós-cukros tejet.

Címkék: kelt sütemény

Tovább 

network.hu

 Hozzávalók:

  • babapiskóta,
  • bármilyen kompót vagy nyáron friss gyümölcs, ez lehet cseresznye, meggy vagy barack
  • 1 liter tej,
  • 2 tasak vanília puding,
  • tejszín a tetejére


Elkészités:

A babapiskóta felét egy tortaforma aljába lerakjuk hogy belepje, erre tesszük a kompótot lé nelkül, vagy a gyümölcsöt vékonyra szeletelve, erre megint babapiskóta kerül. A tejben  megfőzzük a pudingot ezt a  babapiskótára öntjük elsimítjuk, ha kihűl erre tejszínt teszünk, én a poharasat veszem és kis porcukorral keményre turmixolom.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók: 2,5 dl víz, só, 75 gr vaj, 15 dkg liszt, 3 tojás.

Egy edényben felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk a sót, vajat,és a lisztet. Ezután vegyük le a tűzről, és addig keverjük a masszát, amíg el nem válik az edény oldalától.
Tegyük a tésztát egy tálba és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Jól dolgozzuk össze a tésztát! Tegyük a tésztát csillag nyomózsákba, /ha nincs egy zacskó végét vágjuk ki, ez is megfelel a célnak/.

Egy sütőlapra nyomjunk kisebb halmokat a tésztából.

Címkék: sós sütemény

Tovább 

„Adjon Isten minden szépet,
Irigyeknek békességet,
Adjon Isten minden jót,
Hazug szájba igaz szót.

Hontalannak menedéket,
Éhezőknek eleséget,
Tollat író kezébe,
Pulyát asszony ölébe.

Legényeknek feleséget,
Szegényeknek nyereséget,
Áfonyát a havasra,
Pisztrángot a patakba.

Istenhitet a pogánynak,
Hű szeretőt a leánynak,
Szép időben jó vetést,
Szomorúknak feledést.

Sarkvidékre hideg telet,
Az árváknak jó kenyeret,
Fegyvereknek nyugalmat,
Szelíd szónak hatalmat.

Címkék: vers újév

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu