Kis türelmet...
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók nagy adaghoz: 60 dkg finomliszt, 40 dkg Ráma margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2-3 csomag vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja, 2 csipet só, 2-4 evőkanál tejföl.
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, jól összedolgozzuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. (Nagy erő kell hozzá, akinek van dagasztó gépe, vegye használatba!)
Ha kész vagyunk a tésztával, akkor folpackba csomagolva (én 4 részre szoktam osztani) egy egész éjszakára hűtőbe helyezzük!
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 40 dkg liszt,15 dkg zsír, 4 tojássárgája, 5 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1-2 dl tejföl, csipet só.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, 4 részre osztjuk, 1/2 órát pihentetjük. Pihentetés után 20X30 cm-es lapokra nyújtjuk, szilvalekvárral megkenjük, 2 oldalról feltekerjük, hogy középen rés maradjon (kb.2cm). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat és szépen eligazgatjuk.
A középső résekbe a következő töltelék kerül: 4 tojás fehérjét 4 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliával kemény habbá verünk, majd belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1csomag sütőpor, kevés tejföl.
A töltelékhez: 15 dkg baracklekvár.
A tetejére: 4 tojásfehérje, 15 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg cukor.
A linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle,előmelegített sütőben,közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá felverjük,belekeverjük a darált diót,és a vaníliás cukrot.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 1 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.
A töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor.
A tetejére: 1 tortabevonó, kevés olaj.
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztva lapokat sütünk belőle, ezalatt elkészítjük a krémet.
15 éve | 0 hozzászólás
Tejfölös pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tejföl
10-15 dkg főtt, reszelt burgonya
10 dkg reszelni való sajt
só ízlés szerint.
Az élesztőt a fél deci tejben megáztatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatjuk. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
15 éve | 0 hozzászólás
![]() |
Karcagi Ferdinánd
Hozzávalók:
75 dkg liszt
4 tojássárgája
4 dkg élesztő
1/2 liter tej a tésztába
25 dkg cukor+ 4-5 evőkanál
egy kevés só
1 csomag Rama margarin
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej sütés közben
mazsola, ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztbe beleütjük a tojások sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány dl langyos tejben, és megvárjuk, hogy egy kicsit megkeljen. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és hozzáadjuk a maradék sós-cukros tejet.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészités:
A babapiskóta felét egy tortaforma aljába lerakjuk hogy belepje, erre tesszük a kompótot lé nelkül, vagy a gyümölcsöt vékonyra szeletelve, erre megint babapiskóta kerül. A tejben megfőzzük a pudingot ezt a babapiskótára öntjük elsimítjuk, ha kihűl erre tejszínt teszünk, én a poharasat veszem és kis porcukorral keményre turmixolom.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2,5 dl víz, só, 75 gr vaj, 15 dkg liszt, 3 tojás.
Egy edényben felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk a sót, vajat,és a lisztet. Ezután vegyük le a tűzről, és addig keverjük a masszát, amíg el nem válik az edény oldalától.
Tegyük a tésztát egy tálba és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Jól dolgozzuk össze a tésztát! Tegyük a tésztát csillag nyomózsákba, /ha nincs egy zacskó végét vágjuk ki, ez is megfelel a célnak/.
Egy sütőlapra nyomjunk kisebb halmokat a tésztából.
15 éve | 0 hozzászólás
„Adjon Isten minden szépet,
Irigyeknek békességet,
Adjon Isten minden jót,
Hazug szájba igaz szót.
Hontalannak menedéket,
Éhezőknek eleséget,
Tollat író kezébe,
Pulyát asszony ölébe.
Legényeknek feleséget,
Szegényeknek nyereséget,
Áfonyát a havasra,
Pisztrángot a patakba.
Istenhitet a pogánynak,
Hű szeretőt a leánynak,
Szép időben jó vetést,
Szomorúknak feledést.
Sarkvidékre hideg telet,
Az árváknak jó kenyeret,
Fegyvereknek nyugalmat,
Szelíd szónak hatalmat.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Hústorta
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 2 db filézett csirkemell, 0,5 kg szeletelt bacon, liszt, tojás, sajt a panírozáshoz.
A filézett csirkemellet felszeletelem, picit kiklopfolom enyhén megsózom. Egy jénai tálat kibélelem (oldalát is) a bacon szalonnával. Utána elkezdem a húst panírozni úgy, hogy liszt, tojás, sajt és szépen sorban ráhelyezem a bacon szalonnára. Amikor a hús elfogyott a tetejét is befedem a szalonnával és beteszem a sütőbe lefedve, fedővel vagy alufóliával. A végén leveszem a fedőt és a tetejét is megpirítom.
Címkék: recept
Tovább