Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:


Karcagi Ferdinánd

Hozzávalók:

75 dkg liszt
4 tojássárgája
4 dkg élesztő
1/2 liter tej a tésztába
25 dkg cukor+ 4-5 evőkanál
egy kevés só
1 csomag Rama margarin
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej sütés közben
mazsola, ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztbe beleütjük a tojások sárgáját. Az élesztőt megfuttatjuk néhány dl langyos  tejben, és megvárjuk, hogy egy kicsit megkeljen. A liszt közepébe öntjük az élesztős tejet és hozzáadjuk a maradék sós-cukros tejet. Nagy lágy tésztára kell készíteni, és kelni kell hagyni, addig amíg feljön a tálban.

Meleg, lisztes deszkára borítjuk, és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. A margarint habosra keverjük 25 dkg cukorral, és ezt  vastagon rákenjük a kinyújtott tésztára, majd 5-7 cm-es széles csíkokra vágjuk, és háromszor lazán megtekerjük.

A tepsi aljába sütőpapírt teszünk, és a Ferdinánd csíkokat úgy tesszük bele, hogy közöttük kb. 4-5 cm távolság legyen. Kb. 2 óra hosszáig még keleszteni kell, és csak utána kezdjük el sütni. Amikor félig megsült 2 dl tejben elkeverünk 1 csomag vaníliás cukrot és kenőtollal 2 részletben rávisszük a süteményre.

Címkék: kelt sütemény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu