Kis türelmet...
15 éve | 0 hozzászólás
15 éve | 0 hozzászólás
15 éve | 0 hozzászólás
Őszibarack szelet
Hozzávalók: A krémhez: 2 csomag tejszín ízű puding,vagy vaníliás. 4 tojásfehérjéből, keményre vert hab, 1 nagy tejföl, 30dkg kockázott őszibarack, jó a befőtt is. 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg margarin, pici só, 25 dkg cukor, 4 tojássárgája, annyi tej amennyivel össze tudjuk gyúrni ezt a finom, vajas tésztát.
Miután elmorzsoltuk a margarinnal és a sütőporral. ha összedolgoztuk a tésztát, hűtőbe rakjuk, amíg megfőzzük a tejszínes, vagy vaníliás pudingot.
15 éve | 0 hozzászólás
Sport csoki
50 dkg kekszet ledarálunk. 20 dkg margarint 2 dl tejben felolvasztunk, majd hozzáadunk 1 rumaromát, ízlés szerint cukrot és 3 evőkanál kakaót. Ezeket összeállítjuk, és tepsibe belesimítjuk.
A tetejére csokimáz : 5 dkg margarin, pici tej, 2 tortabevonó, cukor.
15 éve | 0 hozzászólás
Madártej szelet
Tészta: 8 tojás fehérje, 8 kanál kristálycukor, 4 kanál rétesliszt, 4 kanál sima liszt, 1 csomag sütőpor. Ebből piskótát sütünk.
Krém: 8 tojás sárgája, 5 evőkanál liszt, 4 dl tej. ezeket sűrűre főzzük. ha kihűlt adunk hozzá 18 dkg vajat, 15 dkg porcukort, 2 csomag vanília cukrot, amit előzőleg kikevertünk.
Rákenjük a krémet a lapra. 5 dl habtejszínt felverünk 2 db habfixálóval. Ezt a krém tetejére rákenjük.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl étolajat
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál darált kávé/ vagy neszkávé
Tetejére: tortabevonó csokoládé.
A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk lassan az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül a fehérje keményre vert habját.
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók: Fél kiló liszt, fél csomag (2,5 dkg) élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 tojás, 20 dkg vaj, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só. A tetejére: villával felvert tojássárgája.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kaczor Feri-Muskátlis-kis-ablak
15 éve | 0 hozzászólás
Címkék: kedvenc magyarnóta