Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók: Fél kiló liszt, fél csomag (2,5 dkg) élesztő, 2,5 dl langyos tej, 1 tojás, 20 dkg vaj, 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só. A tetejére: villával felvert tojássárgája.

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. A tésztát egy órát hűtőben pihentetjük.

Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, aztán egyenletes vastagságban rákenjük a vajat. A tésztát balról, jobbról, fölülről, alulról összehajtjuk. Ezután fél órára megint hűtőbe tesszük. A hajtogatást összesen háromszor ismételjük, minden hajtogatás után fél óra
pihentetéssel. Ezután a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk, kifli formájúra feltekerjük, megkenjük felvert tojássárgájával és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A kifliket ízlés szerint tölthetjük sós vagy édes töltelékekkel is (sajttal, apróra vágott sonkával, lekvárral, nutellával, dióval, mákkal...) és a töltelékkel harmonizáló ízben díszíthetjük a tetejüket.

Címkék: sütemyény

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu