Kis türelmet...
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 dl étolajat
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál darált kávé/ vagy neszkávé
Tetejére: tortabevonó csokoládé.
A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk lassan az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós, szitált lisztet, végül a fehérje keményre vert habját.
Előmelegített, közepes lángon sütjük tepsiben, amelynek aljába sütőpapírt teszünk, kikenve a tepsit is, és a papír felületét is.
A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük.
A tejben felfőzzük a pudingport, s ha kihűlt, a margarinnal jól összekeverjük, s elfelezzük.
Az egyik felébe a kakaóport, a másik felébe a kávét keverjük el alaposan.
A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, a krém tetejére csokimáz kerüljön.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta