Kis türelmet...
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 4 dkg vaj, 1 tojás, 3 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kb. 3 evőkanál tejföl.
A töltelékhez: 5 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor.
A tetejére: 1 tortabevonó, kevés olaj.
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztva lapokat sütünk belőle, ezalatt elkészítjük a krémet.
A tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. Amíg hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, hozzákeverjük a cukros vajat. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat. A tetejéhez a tortabevonót megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Nagyon finom,egyszerű és mutatós!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta