Kis türelmet...
Hozzávalók nagy adaghoz: 60 dkg finomliszt, 40 dkg Ráma margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2-3 csomag vaníliás cukor, 2 citrom reszelt héja, 2 csipet só, 2-4 evőkanál tejföl.
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, jól összedolgozzuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. (Nagy erő kell hozzá, akinek van dagasztó gépe, vegye használatba!)
Ha kész vagyunk a tésztával, akkor folpackba csomagolva (én 4 részre szoktam osztani) egy egész éjszakára hűtőbe helyezzük! FONTOS, hogy hűtőben legyen egy éjszakát! Másnap 4 mm-re nyújtjuk, majd forma segítségével kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben (200fok) 10-15 perc alatt megsütjük, a végén ha kihűlt, kemény lekvárral össze ragasszuk, majd porcukorral hintjük! Jó étvágyat hozzá, nagyon finom, és egy hétig is eláll.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Almás süti sütés nélkül
Mandulamag
Barackos sütemény
Zebra torta