Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Magdolna blogja

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • pici só
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 3 csomag csokoládés puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • rumaroma vagy rum
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg porckor
  • 3 dkg kakaó
  • 3 evőkanál forró víz
  • 3 dkg vaj
Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 4 felé osztjuk, vékonyra kinyújtjuk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Andi konyhájából  találtam!

 

A fehér piskótalaphoz:

 

6 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,1 cs. vaníliás cukor ,

 

6 evőkanál liszt , 1/2 evőkanál sütőpor , baracklekvár

A kakaós piskótalaphoz:

12 db tojás ,12 dkg kristálycukor ,10 dkg kakaópor ,1 db citrom ,5 dkg vaj , 12 dkg liszt , 1 cs. sütőpor , 1 db narancs

A krémhez :  3 dl tej , 10 dkg kristálycukor , 2 cs. vaníliás pudingpor ,  1/2 liter tejszín

A hat tojást kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.

Címkék: sütemény

Tovább 

hozzávalók 4 főre 

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 kanál rum
  • csipet só

sütéshez

  • kb. 3/4 l olaj

tálaláshoz

  • porcukor
  • sárgabarack lekvár
elkészítés 
  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a csipet sóval összekeverjük és elmorzsoljuk a vajjal.

Címkék: sütemény

Tovább 

Sertésborda Dubarry módra hozzávalók 4 főre 

  • 8 szelet sertésborda (otthon úgy hívjuk: karaj)
  • 1 dl olaj
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 4 szelet bacon
  • 3 dkg vaj
  • 1 csapott ek liszt
  • 2 dl tej
  • 6 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt bors
elkészítés 
  1. A karfiolt egyben, bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük.

Címkék: húsétel recept

Tovább 

hozzávalók 6 főre 

  • 6 db egész csirkecomb (alsó + felső)
  • 8 púpozott ek liszt
  • 1 csapott ek só
  • 1 púpozott tk pirospaprika
  • 1 mk majoranna
  • 1 mk bors
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 3(-4) gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20-25 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1-2 nagy doboz tejföl (tepsi, vagy tál méretétől függően)
  • 4-5 ek olaj (én olívaolajat használok)

tál/tepsi kikenéséhez:

  • vaj
elkészítés 
  1. A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk.

Címkék: húsétel recept

Tovább 

A mártáshoz:

elkészítés 
  1. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.

Címkék: húsétel recept

Tovább 

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál delikát
  • 2-3 csipet bors
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg karaván sajt

 

Recept
Összekeverem a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, közé rakjuk a felszeletelt hagymát, ráöntjük a maradék szószt, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 50 percig sütjük.

Címkék: recept

Tovább 

Hozzávalók

  • 75 dkg liszt
  • 22 dkg zsír vagy 30 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 30 dkg porcukor
  • kb. 350 g tejföl vagy amennyit felvesz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 ek. kakaó
  • 5 ek baracklekvár
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg vaj
  • tej

 

Recept

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 4 felé osztjuk és egyesével a tepsi hátulján megsütjük őket. Kb.15-20 perc elég 3.fokozaton gázsütőben. Ha megsültek két lapot összetörünk belőle, ez lesz a töltelék alapja.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  •  babapiskóta /20dkg/
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 kanál cukor
  • mazsola (ízlés szerint)
  • kb. 15 dkg főzőcsokoládé
  • rum (aroma is jó, ez esetben 1 kis üveg)
  • kicsi tej (néhány kanál)

 

Recept
Elkészítés:
A pudingot a csomagoláson feltüntetettek alapján a cukorral elkészítjük, ám 6 dl tejjel, hogy kicsit hígabb legyen. A mazsolát rumba áztatjuk. A csokoládét gőz fölött - egyszerűbben a mikró olvasztó programján - felolvasztjuk.

Címkék: sütemény

Tovább 

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 27 dkg liszt
  • 1 db margarin
  • 2 db vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • Hab:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • Egyéb: 
  • baracklekvár

 

Recept
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és összegyúrjuk a 3 tojássárgájával, és a két vaníliás cukorral. 10 percig pihentetjük. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Vajazott tepsibe rakjuk.
A tojásfehérjét a 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük, és minden kiszúrt pogácsa tetejére kiskanállal, vagy habzsákkal halmokat rakunk.

Címkék: sütemény

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu