Kis türelmet...
17 éve | 0 hozzászólás
A 2005-ös Párizsi Aqua Expo díjazott vizei
17 éve | 0 hozzászólás
Az ideális fogyókúrák elsõ lépése: igyál fogyasztókoktélokat! A következmény az lesz, hogy az anyagcseréd felgyorsul, és hamarabb megindul a fogyás. Próbáld ki az alábbi ízletes - és finom - recepteket:
Ananász-narancs italMegtisztítunk 20 dkg ananászt és egy kis darab gyömbért, felaprítjuk, hozzáadunk 1 dl narancslevet, 1 teáskanál mézet, 1 csipet fahéjat és 1 evõkanál apróra vágott citromfû levelet, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.
17 éve | 0 hozzászólás
"A konyak nem más, mint egy gondos szakértelemmel párolt csodálatos eszencia - a Paradicsom íze."
Az egyik legnépszerûbb az égetett szeszesitalok családjában. A színe az aranysárgától a sárgásbarnáig terjedõ skálán mozog. Az illata selymes, az ízét frissesség és kiegyensúlyozott gyümölcsaroma jellemzi. A fogyasztása jóval több, mint egyszerû gasztronómiai élvezet, a hétköznapokat megédesítõ rítus.
A konyak borból készült minõségi párlat, kizárólag Charente vidékrõl származó fehérborból.
17 éve | 0 hozzászólás
Szokatlan párosítások, különös ízek. Nemcsak felfrissülsz tõlük, de meglátod, jól is laksz velük. Nincs idõd ebédet fõzni? Készíts magadnak frissítõ italokat receptjeinkbõl, és újult erõvel láthatsz neki a munkának.
A gyümölcsbõl tejjel készített italok rengeteg energiát rejtenek, egészségesek, és sok bennük a vitamin. Nemcsak sportolás után esik jól, hanem reggel vagy napközben is hasznos és tápláló lehet belõle egy pohárral. Egyszerûen elkészíthetõk, hiszen a gyümölcsöt elég összeturmixolni, lereszelni, vagy villával áttörni, ehhez jön a tej, az energiát adó méz vagy cukor (esetleg fagylalt), és máris fogyasztható.
17 éve | 0 hozzászólás
Tiszta, színtelen, lágy, semleges ízû, rozsból, árpából, búzából vagy burgonyából elõállított párlat, amit rendszerint érlelés-pihentetés nélkül visznek a piacra. Elsõsorban Lengyelországban, Oroszországban és Finnországban készítik. Alkoholtartalma 40-75 %. A tiszta vodka akkor a legjobb, ha jéghidegen kínálják.
Egyes válfajait utóbb ízesítik (például citrommal, borssal, bivalyfûvel, paprikával, cukorral, stb.),ezek alkoholtartalmát jelentõsen leszállítják, így már nem vodkának, hanem a címke szerinti vodka elnevezésükkel szemben inkább aromás likõrnek minõsíthetõk.
17 éve | 0 hozzászólás
A pezsgõt úgy 350 éve találták fel. Nem egyik napról a másikra történt, valójában nem is találták fel, de a 17. század közepén a pezsgõ divatba jött az elõkelõ londoni társaságokban.
Bár Champagne borkészítõi tökéletesítették a minõségi pezsgõk gyártásához kötõdõ különbözõ technikákat, nem tették volna, ha az angol fõváros lakói nem kedvelték volna a szándékosan elrontott bort. Mert a dolog egyértelmû volt: Champagne hideg északi éghajlatán bosszantó tehernek tartották a pezsgést.
Martini (Bianco, Dry, Rosso)
CInzano (Bianco, Dry, Rosso)
Campari
Becherowka
Mézes Barackpálinka
Mézes Vilmoskörte pálinka
Vilmos Körte pálinka
Kóser szilva pálinka
Fütyülõs Barack pálinka
Unicum
Jägermeister
Étvágycsepp (Mézes vegyes pálinka)
.-Bacardi Light Rum
Bacardi Black Rum
Captain Morgan Rum
Amaretto di Saronno
Bailey's
Grand Marnier
Calvados Papidoux
Malibu
Ouzo Tsantali
Gordon's Gin
Absolut
Finlandia
Smirnoff
Keglevich sárgadinnye
Montezuma Silver
Montezuma Gold
Sierra Silver
Sierra Gold
Sierra Antiguo
Ballantines (scotch)
Johnnie Walker Red (scotch)
Johnnie Walker Black (scotch)
Jim Beam (bourbon)
Jack Daniels (tennessee)
Drambui
Chivas Regal (old scotch)
Dimple (15 éves scotch)
Glenfiddich (maláta)
Courvoisier V.S.
17 éve | 0 hozzászólás
A whiskyknek két fõ csoportja van. Az ír illetve skót whisky, és az amerikai whiskey.(Kanadában megint whisky a neve) A whiskyt Írországban szerzetesek fedezték fel a VI. században. (a legenda szerint Szent Patrik hozta el a lepárlás titkát az íreknek 461-ben). Az elsõ írásos emlék 1170-ben említi II. Henrik írországi hódítása kapcsán. Az elsõ szeszfõzde 1608-ban nyílik Bushmillsben, majd megjelenik az elsõ híres márka a Jameson whisky, és 1817-ben csak Skóciában 2000 szeszfõzdét tartanak nyilván.
17 éve | 0 hozzászólás
A pálinka erjesztett gyümölcsbõl készülõ, lepárolt szeszes ital.
Leggyakoribb alapanyaga a szilva, a körte, az alma, a kajszi, a cseresznye, a szõlõtörköly és az eper.
A 2002. július 1-jén életbe lépett 1-3-1576/89-es számú elõírás (Magyar Élelmiszerkönyv) rendelkezik a pálinkáról. Ez alapján csak azok a termékek nevezhetõk pálinkának, melyek
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Nőgyógyászati vizsgálat
17 éve | 0 hozzászólás
A vizsgálat megkezdése elõtt az orvosnak szüksége van a kórelõzmény ismeretére egyrészt a jelenlegi panaszokat, másrészt a korábbi betegségeket illetõen. Ezért érdemes elõre felkészülni a várható kérdésekre, hogy ezzel is segítsünk a pontos tájékozódásban, hiszen ennek fontos szerepe van a késõbbi kezelés meghatározásában.
? A vizsgálat elõtt az orvos biztosan megkérdezi az utolsó menstruáció idejét, a menstruációs ciklus fõbb jellemzõit:
§ milyen gyakorisággal jelentkezik a vérzés /a menstruáció elsõ napjától számítva a következõ havi vérzés elsõ napjáig/,
§ mennyi ideig tart,
§ változott-e a vérzés gyakorisága, idõtartama, erõssége?
Címkék: nőgyógyászat
Tovább