Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Istvánné blogja - 2007. december

Lakáseladás utáni jövedelemadó szabályok 2008-tól

Jövõre megváltoznak a lakáseladásból származó jövedelem utáni adózás szabályai. Ennek értelmében a szerzéstõl számított öt éven belül attól függetlenül, hogy vesz új lakás vagy sem, 25%-os jövedelemadót kell fizetnie. A szerzést követõ ötödik évben viszont már adómentesen lehet eladni a lakóingatlant. Az adóalap mértéke a szerzéstõl számított évek függvényében csökken.

A változtatást az EU követeli meg Magyarországtól, ugyanis az eddigi szabályok szerint csak magyarországi lakás vásárlásával lehetett csökkenteni az adóalap mértékét, ezért most az adóalap csökkentésének lehetõsége (újabb lakás vásárlásával) megszûnik.

Címkék: lakáseladásból származó jövedelem utáni adózás

Tovább 

  2008. január 22-én, a magyar kultúra napján kezdõdik a Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett Reneszánsz év.

Erdély értékteremtõ készségének köszönhetõen a reneszánsz kor számos kiemelkedõ mûemléke kötõdik régiónkhoz, Mátyás uralkodása és udvara szellemi kisugárzásának sok mozzanata szintén szülõföldünkhöz kapcsolódik.

Ezért az Erdélyi Magyar Közmûvelõdési Egyesület (EMKE) felhívja a hazai magyar alapítványokat, egyesületeket, hogy a reneszánsz szellemiség jegyében ? amely a megújulást, a változást, az ember állandó újjászületését állítja a középpontba ? a 2008-as év rendezvényeit ennek a gondolatnak szenteljék.

Címkék: Reneszánsz év

Tovább 

A Sodexho utalványok adómentes határai 2008-tól
Törvényi változások 2008. január 1-tõl a természetbeni juttatásokra vonatkozólag!
A 2008. évi személyi jövedelemadó jogszabály-változás értelmében a különféle juttatásokra szolgáló utalványok adómentes határai 2008. január 1-jétõl módosulnak.
ENNI-KÉK utalvány
2008. január 1-jétõl a kizárólag fogyasztásra kész étel vásárlásra jogosító utalványok havi adómentes értéke 5.000 forintról 6.000 forintra emelkedik.

Címkék: Enni kék extra ajándék utalvány iskolakezdési támogatás utalvány melegétel utalvány

Tovább 

network.hu

 Borbála - nap, december 4
Kopciherci , 20:51

 

 BORBÁLA


Szent Borbála (idegen nyelveken Barbara) ünnepe már a második adventi hétre, december 4-re esik. Véd?szentje bányászoknak, tüzéreknek, váraknak. A legenda szerint Kisázsiában élt és kereszténységéért lefejezték Szent-Borbálát. Hajdan a lányok pártfogójuknak tekintették, ezen a napon a cseresznyefa ágát vízbe tették, az ha karácsonyra kivirágzott, az házasságot jelentett. Délnyugat-Magyarországon e napon tilos volt mindenféle n?i munka.

Címkék: legendák

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu