Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

  2008. január 22-én, a magyar kultúra napján kezdődik a Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett Reneszánsz év.

Erdély értékteremtő készségének köszönhetően a reneszánsz kor számos kiemelkedő műemléke kötődik régiónkhoz, Mátyás uralkodása és udvara szellemi kisugárzásának sok mozzanata szintén szülőföldünkhöz kapcsolódik.

Ezért az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) felhívja a hazai magyar alapítványokat, egyesületeket, hogy a reneszánsz szellemiség jegyében – amely a megújulást, a változást, az ember állandó újjászületését állítja a középpontba – a 2008-as év rendezvényeit ennek a gondolatnak szenteljék.

Az EMKE ajánlja az oktatási intézményeikkel való kiemelt együttműködést (vetélkedők, emlékműsorok, alkotói versenyek, képzőművészeti pályázatok stb. szervezése), hogy az eseménysorozat eszméit az ifjúság körében is minél szélesebb körben terjeszthessék.

– Erdély valamennyi, magyarok is lakta településén emlékezzünk a nagy királyra és szellemiségére. Az egy éven át tartó eseménysorozat szólítson meg minden társadalmi réteget műfaji sokszínűségével – szól az EMKE felhívása.

Címkék: Reneszánsz év

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu