Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Bármilyen meglepő a leglátogatotabb  idegenforgalmi attrakció az Orly repülőtér. Egy egy nyári vasárnapon 40000-50000 ember fordul meg hatalmas teraszain, hogy gyönyörködjék a a fel és leszálló repülőgépek "légi balettjében", vagy hogy megcsodálja az ultramodern épitészeti megoldásokat.

A híres vásárcsarnok amelyről valaha Emile Zola irt kiköltözött Párizs egy déli elővárosába Ruingisbe.  204 hektáron terül el az ultramodern raktár és csarnoksor. 19 km hosszú belső úthálózat köti össze egymással és a külvilággal, 24 hektár a vasuti berendezések területe. Mintegy 12000 ember dolgozik itt. Tizenegy emeletes központi irodaépületből kormányozzák ezt a külön világot, amely mechanizált, igy aztán nem is kívánkozik többé egy Zola tollára.  Hiányzik a  Les Halles hangulata.

A sceaux-i park fő látványossága elsősorban maga a csodás park, amelyet a  Le Nötre-i formájában állitottak helyre.. Tiz vizmedence sorakozik egymás fölött az un. Nagy Vizeséseknél, mindegyikükben szép szökőkutak, a viz legfölül bronz maszkokból tör elő, ezek Rodin alkotásai. Egy nyolcszög formáju medence közepén 40 méter magas szökőkút lővelli magasba a vizet.. Odébb egy hoszan elnyúló csatorna vizén apró csónakok siklanak.

A 200 hektáros park százados fái, tarka szinekben pompázó virágai között vízesések, szökőkutak,  csatornaszerűen kiképzett  nagy vizmedencék  fölött eléggé jellegtelen a kastély.  Itt van az Ile-de-France-Múzeum, amely a a terület egykori királyi és főuri  otthonainak képzőművészeti emlékeit állitja ki.

Minden év szeptemberében-októberében dália kiállitásokat  rendeznek itt.

Címkék: Franciaország

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu