Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 67732_852594_normal

 

Cannes = világhírűvé lett  filmfesztiválok városa.  Április végén, május elején a filmvilág centruma.

69257_205818_normal 

 

 

Lakóinak száma: 70000, de ha hozzászámítjuk a kis előváros , Le Cannet 34000-es lakosságát, már azt állíthatjuk a többség francia. A látszat az, mintha csakis  amerikaiak, angolok, nyugatnémetek,  és  más idegenek laknák. Rion és Vallergues, Petit-Jean és Saint-Nicolas,

Peyriere és Gabres,  Californie és Cannes Eden negyedei jobbára külföldiek kezén vannak. 200 m-es magasságban  Super Cannes szintén külföldiek kezében van.

A két fövenystrand, a város gyönyörű fekvése, kedvező enyhe éghajlata, a sok szórakozási lehetőség (pólópályától a golfpályáig, téli és nyári kaszinótól, a vizi sporttelepekig) egyformán indokolja népszerűségét, kedveltségét.

Igazában a kolerának köszönheti fürdőhellyé fejlődését a város. 1834-ben amikor Franciaországban kolera dühöngött Lord  Brougham Anglia volt kancellárja, a szárd királyság egészségügyi vesztegzárja miatt nem tudott  bejutni Itáliába és Cannesban rekedt. A Poste Chevaux  fogadóban szállt meg , várva a vesztegzár feloldását. Ám közben rabul ejtette a táj szépsége, az angol ködök után felüdülést jelentő napfény, elhatározta, hogy  Cannesban éli le életét. Igy is történt. Ő épitette az első villát.  1868-ban 90 esztendős korában érte utol a halál. A hálás Cannes szobrot emelt neki. Példája számos angolt vonzott a városba, 1850 táján a nyomukban megjelentek a francia telekspekulánsok is és Cannes elindult az üdőlőhelyi karrier utján.

1863-ban megépült a vasutvonala, utánna hozzákezdtek a híres Croisette  kialakításához, s a századfordulóra már állott  nem egy ma is meglévő elegáns hotel.

A város a nevét  az egykori nádasoknak köszönheti. A múltra egy XI. századi őrtorony emlékeztet. az óvárosban, amely szűk sikátoraival, ódón házaival egészen más képet mutat, mint az elegáns és nemzetközi városnegyedek.

Hosszú, finom fövenyes strandja fölött húzódik a  boulevard  de la  Croisette. Ezen találjuk 1949-ben épített 1600 személyes nézőterű fesztivál palotát, közelében a nagy luxus szállókat: a Carltont, a Martinezt, a Majesticet. A croisette pálmasorának  végén van a Palm Beach kaszinó, a téli kaszinó az óváros felé eső részen áll.

Cannes egyetlen múzeuma , az őrtorony melletti épületben a földközi tengeri  antik civillizációk emlékeit mutatja be.

Cannes előtt a tengerben két kis sziget , a Sainte-Marguerite és a Saint- Honsorat, mintha a kikötőt vigyázná. Negyed illetve félórás viziút árán  eljuthatunk a szigetekre. Mindkettőn erőd áll.

A Sainte-Marguerite-en emelkedő Királyi-erőd a híresebb. Itt raboskodott amig el nem szállitották a Bastilleba, ahol 1703-ban meghalt. a francia történelem egyik regényes alakja , a Vasálarcos. Máig sem derült fény a kilétére. Tucatnyi vélemény,  lehetséges magyarázat csap össze mindmáig, ki is lehetett az örökösen  álarcot viselő férfiú. Az egyik elképzelés szerint XIV. Lajos ikertestvére volt, a Napkirály  azért rejtette el, hogy megszabaduljon esetleges vetélytársától.

 Szállodák Cannesban:

hotel martinez 5 Csillag 201 € *

hotel 3.14 4 Csillag 259 € *

A kategória összes szállodájának megjelenítése 4 Csillag itt:

A kategória összes szállodájának megjelenítése 3 Csillag itt:

hotel corona 2 Csillag 71 € *
hotel select 2 Csillag 63 € *
hotel p.l.m 2 Csillag 58 € *

A kategória összes szállodájának megjelenítése 2 Csillag itt:

Hotelek az alábbi hely közelében: CANNES
HOTEL NEGRESCO 5 Csillag 428 € *
Nizza (27 km CANNES)
HOTEL PALAIS MAETERLINCK 5 Csillag 372 € *
Nizza (27 km CANNES)
FAIRMONT MONTE-CARLO 5 Csillag 290 € *
MONACO (39 km CANNES)
HOTEL JUANA 4 Csillag 103 € *
ANTIBES (9 km CANNES)
HOTEL DU PARC 4 Csillag 119 € *
JUAN LES PINS (9 km CANNES)
A kategória összes szállodájának megjelenítése 4 Csillag itt:
AZUR HOTEL 3 Csillag 51 € *
MANDELIEU LA NAPOULE (6 km CANNES)
A kategória összes szállodájának megjelenítése 3 Csillag itt:
HOTEL DE CRIJANSY 2 Csillag 54 € *
GOLFE JUAN (5 km CANNES)
A kategória összes szállodájának megjelenítése 2 Csillag itt:
HOTEL SAINT CHARLES 1 Csillag 65 € *
ANTIBES (9 km CANNES)
A kategória összes szállodájának megjelenítése 1 csillag itt:

Címkék: Franciaország

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu