Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

   

„Isten szentháromságos szeretetközösség, tehát a család – egyrészt mert szeretetközösség, másrészt mert életadásra hivatott – a Szentháromság képmása' – hangsúlyozta XVI. Benedek pápa a Szent Család vasárnapján elmondott Úrangyala-imádság alkalmával, amikor egyúttal a családokért Madridban közösen imádkozó egymillió spanyol hívőt is köszöntötte - közölte a Magyar Kurír.

 

Az elveszett és a templomban megkerült Jézusról szóló evangéliumi történetre utalva a pápa kiemelte, hogy Jézust a szülei nevelték a templomnak és az Úr törvényeinek tiszteletére és szeretetére. A keresztény nevelés – folytatta – „a nevelők és Isten közös munkálkodásának gyümölcse. A keresztény család tudja, hogy a gyermek Isten ajándéka és terve. A szülők nem tekinthetik hát tulajdonuknak a gyermekeket, hanem az a feladatuk, hogy a nagyobb szabadságban neveljék őket, vagyis arra, hogy igent mondjanak Istennek és akaratát teljesítsék, aminek tökéletes példája a Szűzanya'.

Az Úrangyala-imádság alkalmával XVI. Benedek a spanyol püspököket és a madridi Plaza de Limán összegyűlt egymillió hívőt is köszöntötte, akik szentmisén imádkoztak a családokért. Az „Európa jövője a családra épül' gondolat jegyében meghirdetett eseményt Antonio María Rouco Varela bíboros, madridi érsek kezdeményezte, tiltakozásul a spanyol kormány döntései ellen, melyekkel törvényesen elismerték az azonos neműek házasságát és lehetővé tették a homoszexuálisok általi örökbefogadást.

A pápa spanyolul szólt az egybegyűltekhez: „A keresztények egyik legfontosabb szolgálata: szelíden, de határozottan tanúságot tenni arról, hogy a család egy férfi és egy nő házasságán alapszik; ezt őrizni, ezt előmozdítani, mert ez a lehető legfontosabb az emberiség jelene és jövője szempontjából.'

„A család a legjobb iskola. Ott tanuljuk meg azokat az értékeket, amelyek méltóságot adnak a személynek és naggyá teszi az embert. A családtagok osztoznak bánatban-örömben, és valamennyien érzik, hogy otthon szeretet veszi körül őket, pusztán azért, mert egyazon családhoz tartoznak' – idézi Benedek pápát az AsiaNews.

[Forrás: OrientPress Hírügynökség]

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu