Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Margit blogja - 2015. április

network.hu

A húsvétot az összes jellegzetes előkészülettel és szokással együtt minden európai országban egy kicsit másképpen ünneplik. Az ünnep egyik fő szimbóluma sok helyen a húsvéti tojás. Ezt nálunk a nyuszi hozza, Svájcban viszont a kakukk. Az a hiedelem, hogy a húsvéti tojást a nyuszi tojja, Németországból ered.

Németország - zölden és sok tojással

A családtagok egy helyen, a szülőknél vagy nagyszülőknél gyűlnek össze, a háziasszonyok és a gyerekek pedig feldíszítik a lakást.

Címkék:

Tovább 

network.hu

Krisztus feltámadása húsvéti örömet és reménységet ajándékoz a híveknek - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) közös közleményében.

Mint írták, "nem szükségszerű, hogy az emberiség élete a pénz hatalma alatt roskadozzon", mert "a világ meghatározója minden ellenkező látszat ellenére nem a (...) gazdaság vagy az emberi önzés, nem is a nyers erőszak, hanem a mindenható Isten szeretete.

Címkék:

Tovább 

 

network.hu Nagypénteken, az egyházi év legcsendesebb napján, Krisztus kereszthalálára emlékeznek a keresztények.

 

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye tájékoztatása szerint Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek este hat órakor az esztergomi bazilikában vezeti a Jézus szenvedéséről megemlékező szertartást.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a nagypénteki szertartás - amely nem szentmise - három részből áll: az igeliturgiából, a kereszt előtti hódolatból, valamint a szentáldozásból.

Címkék:

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu