Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Félmilliárd forinttal bővül a méltányossági nyugdíjkeret

A kormány 400 millió forintot biztosít az egyszeri segélyezésre, 100 millió forintot pedig a méltányossági nyugdíjemelésre

 

Kiegészítette a méltányossági nyugdíjkeretet, valamint megemelte a méltányossági nyugdíj és az egyszeri segély jövedelmi határait a kormány - jelentette be a szociális államtitkár a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten. Korózs Lajos elmondta: 400 millió forintot biztosít a kormány az egyszeri segélyezésre, 100 millió forintot pedig a méltányossági nyugdíjemelésre.

Erre azért volt szükség, mert egyszeri segélyért az idén az első félévben már többen folyamodtak, mint tavaly egész évben. A méltányossági nyugdíjemelés iránti kérelmek száma pedig a tavalyihoz képest 140 százalékra nőtt. A méltányossági emelés vagy az egyszeri segély kizárja, hogy a krízisalapból is igényeljenek támogatást a nyugdíjasok.

Tavaly 75 ezren igényelték a méltányossági nyugdíj emelését, ebből mintegy 35 ezren részesültek kedvező elbírálásban. Az egy főre jutó emelés átlaga 3190 forint volt. Egyszeri segélyt tavaly 25 800-an kérelmeztek, közülük 13 200-an meg is kapták. A segélyek összege átlagosan 13 ezer forint volt. Az idei év első félévében már több mint 60 ezer kérelem érkezett be méltányossági emelésre. 

Módosultak a jogosultsági határok is, ugyanis eddig méltányossági emelésre, illetve egyszeri segélyre azok voltak jogosultak, akiknek a nyugdíja nem érte el az 57 ezer forintot. Ezt az összeget 65 ezer forintra emelték.

A módosítás az egyszeri segély összegét is emeli, ez a jövőben nem lehet kevesebb 15 ezer forintnál, de nem haladhatja meg az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összegének másfélszeresét, azaz 42 750 forintot. Az egyszeri segély összege rendkívül indokolt esetben elérheti az öregségi nyugdíj legkisebb összegének háromszorosát, azaz 85.500 forintot. Ez a felső határ jelenleg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszerese, azaz 57 ezer forint.

Címkék: egyszeri segélyezés méltányossági nyugdij emelés méltányossági nyugdijkeret segély összeg módositás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu